Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 08. 2021. 15:01 5

Bez vode 120 sela: Centar Srbije presušio

"Po ko zna koji put, ovaj režim je pokazao da ne mari za običnog čoveka i poljoprivrednika, već samo za svoje pune džepove. Utoliko je naša obaveza veća da glasno govorimo o problemima sa kojima se suočavaju poljoprivrednici koje se režim trudi svim silama da ućutka", poručio je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović u Moravičkom okrugu, u selu Veles, koje zajedno sa još 120 sela već 10 dana nema vodu.

- Zvanična odluka opštine Lučani da zbog smanjenog nivoa reke Rzav bez pijaće vode ostavi čitav okrug, skandalozna je utoliko što ova sela naseljavaju ljudi koji uglavnom uzgajaju stoku. Protiv prirode ne možemo, ali protiv bahatosti ovog režima i te kako možemo, a i moramo - rekao je Bulatović, a zatim i zaključio:

- Ono što zahtevamo je da se meštanima ovih sela hitno dostave cisterne sa pijaćom vodom. Ovom javašluku mora da se stane u kraj. Poljoprivrednici nisu i ne smeju više biti predmet trgovine i potkusurivanja i zato će glas poljoprivrednika tek da se čuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati