Društvo i ekonomija

[ Izvor: Južne vesti ]

03. 08. 2021. 20:09 7

"Nisi dobrodošla": Poruka za Brnabić na jugu Srbije (FOTO)

Drugi dan posete Jablaničkom okrugu premijerka Ana Brnabić započela je u Leskovcu obilaskom Opšte bolnice, Postrojenja za prečišćavanje vode i obilaznice, gde je dočekana aplauzom prisutnih, uglavnom zaposlenih u javnim preduzećima. Ovakav doček, pak, nije imala u Vlasotincu, gde ju je sačekao transparent na kom je pisalo "Nisi dobrodošla".

Upoznala se i kako će izgledati Bulevar Nikole Pašića u Leskovcu nakon završetka radova, a kaže i da je upoznata sa problemom kašnjenja završetka radova na Trgu. Tvrdi da ne zna ko je vlasnik firme Bauvezen, ali ističe da je sinoć poslala poruku svojim saradnicima da zakažu razgovor sa tom firmom, pišu Južne vesti.

- Ne znam ko je vlasnik te firme, to bar možete lako proveriti na APR-u. Nedopustivo je takvo ponašanje, tako da ćemo uskoro obaviti razgovore i sastanke i pozvati ih na odgovornost. To je najveći problem koji Leskovac trenutno ima - rekla je Brnabić.

Sve manji broj nezaposlenih, ali brine niska prosečna plata

Prema rečima predsednice Vlade Ane Branbić u Jablaničkom okrugu je trenutno nezaposleno 7,1 odsto građana, ali je brine činjenica da je prosečna plata u tom okrugu ispod republičkog proseka, te da će Vlada dati sve od sebe da se stanje popravi.

- Investicije u Leskovcu su pomogle da ceo okrug ima samo 7,1% nezapolsenih građana, verovali ili ne. Dakle, to je značajno niže od republičkog preseka, ali su nam i prosečne plate niže. Počeli smo od nule, plate rastu, ali su pre bile baš niske pa se to još uvek vidi. Moramo da radimo dodatno da bi se ta razlika smanjila, da razlika nestane i da se prosek plata poveća - rekla je Brnabić.

Transparent u Vlasotincu da premijerka nije dobrodošla!

Tokom dana predsednica Vlade obišla je i Vlasotince, gde je otvorila novu fiskulturnu salu Osnovnoj školi "Siniša Janjić".

Ipak, za razliku od Leskovca, topli doček izostao je u Vlasotincu, gde je u centru iznad mosta na Vlasini postavljen transparent Građanskog fronta Vlasotince na kome je pisalo "Nisi dobrodošla".

Posetu Jablaničkom okrugu završila je u Crnoj Travi gde je obišla kompaniju "Jumko".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati