Društvo i ekonomija

[ Izvor: Newsmax Adria ]

25. 07. 2021. 20:53 2

"Vučić nije odgovorio da li je Belivuk član SNS"

Novinar CINS-a Vladimir Kostić rekao je da subotnje gostovanje predsednika Vučića nije donelo nikakve nove informacije vezane za slučaj Belivuk, te da nije odgovoreno na neka ključna pitanja poput toga da li je zaista Belivuk član SNS od 2011. godine.

Kostić je u emisiji "Pregled dana" na televiziji Newsmax Adria rekao je da u Nacrtu zakona o finansiranju predizborne kampanje nema ničega spornog, ali da misli da je ključan pokušaj da se spreči šira javna rasprava.

- Samim izmenama se ništa bitno ne menja, a ono što se donosi kao novina jeste preliminarni izveštaj koji bi stranke trebalo da dostave Agenciji za sprečavanje korupcije, pre nego što se završe sami izbori i glasanje. Agencija je u svom mišljenju rekla da ona to neće moći da kontroliše, pa se postavlja pitanje čemu će služiti taj izveštaj - rekao je Kostić i naglasio da izveštaj neće obuhvatati poslednje dve nedelje kampanje.

On je istakao da se uvodi poreska kontrola donatora, ali je istakao da se zna kako ona funkcioniše u praksi.

- To smo videli na primeru kontrole medija, pa dolazimo do toga da to može biti oružje protiv opozicije, ali ne mora da znači. Imali smo i to neko smanjenje limita za doniranje, pa umesto 20 prosečnih plata za fizička lica sada će biti 10, i umesto 200 za pravna, sada će biti 100. Time se ne rešava onaj problem koji je bio ranije gde se doniralo 40 po 40 hiljada, budući da će sada samo donirati više puta. Ne znamo ko je pisao Nacrt zakona, jer ne postoji zvanična odluka. Jedno vreme na čelu grupe bio je Nebojša Stefanović, ali iz nekih naših izvora saznajemo da je to Đurđević iz RIK-a - istakao je novinar CINS-a.

Kostić je prokomentarisao slučaj Veljka Belivuka i naglasio da Vučić ništa novo nije istakao da na televiziji Pink.

- Nismo dobili odgovor na neko osnovno pitanje da li je Belivuk bio član SNS. Čuli smo vraćenje na neke ranije slučajeve, pa smo čuli da je tu bilo nekih propusta, iako je o tome javnost i ranije mogla da zna preko istraživačkih medija - rekao je i dodao da ne razume histeriju oko iskaza.

Istakao je da slučaj neće moći da bude rešen isključivo korišćenjem poligrafa i naglasio da će Tužilaštvo morati da pozove sve osobe koje se spominju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati