Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 01. 2021. 10:53 12

Kad Grigorije priča o građenju hramova sledi PROTERIVANJE, a drugima aplauz

Na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC) osvanuo je tekst pod naslovom "Prvo pomoći ljudima pa onda graditi hramove", inspirisan izjavom mitropolita Porfirija nakon posete porodicama na Baniji, koje su usled zemljotresa ostale bez krova nad glavom. Kada je, međutim, na građenje bolnica pre hramova pozivao vladika Grigorije, preživeo je linč od dela SPC i prorežimskih medija.

- Zbog slične izjave vladike Grigorija stare 8 godina isti je pretrpeo linč upravo s ovog sajta, iz ruku Irineja Bulovića Karanušića. Šta li će sada na identične reči svog duhovnog čeda Porfirija reci Bulović? Ili ne sme ni da mu se obrati?

Stradalo je mnogo hramova u Baniji, kako pravoslavnih, tako i katoličkih, rekao je Mitropolit Porfirije u poseti i naglasio da smatra da najpre ”u ovom trenutku treba da pomognemo ljudima, a kada se život vrati u normalne tokove gradićemo hramove. Čovek je u ovom trenutku najvažniji“.

Dvostruki aršini postoje izgleda i u SPC, jer kada je vladika Grigorije govorio da treba prvo graditi bolnice, pa tek onda hramove, pretrpeo je napad režimskh medija i pojedinih crkvenih dostojnika.

Vladika Grigorije kritikovao je u julu prošle godine davanje novca za izgradnju novih crkava, dok se bolnice nalaze u očajnom stanju bez elementarnih sredstava za rad. 

- Mislim da imamo dosta crkava i hramova, a čemu crkve i hramovi ako u njima neće biti ljudi. Više puta sam govorio da ne treba graditi toliko crkava, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, papira, gde je sve zapušteno… Teško je gledati sve to jer i to je odraz naše Crkve - rekao je Grigorije tada i pokrenuo lavinu medijskog linča.

Novi linč u prorežimskim medijima od strane satelita Srpske napredne stranke i njihovih pristalica vladika Grigorije preživljava već danima.

Sve je krenulo nakon izjave vladike da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka. Ono što je srpske vlastodršce još više uplašilo jeste vladikina izjava da je "već našao ove ljude, ali da neće izneti svoj plan jer bi to bilo neozbiljno". 

Znali smo da strah i dvostruki aršini postoje u politici, ali da crkva jednog čoveka zbog iste izjave veliča, a drugog napada je zaista previše.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati