Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 08. 2020. 16:57 7

Konobar koji je kucao tikete i izdao Olivera sad je PONOS SNS

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ima vrlo zanimljiv "razvojni put" - od svršenog studenta Kriminalističke akademije koji nije bio "podoban za službu", preko konobara do portparola stranke SDP Olivera Ivanovića i radnika na uplatnom mestu jedne kladionice, gde je kucao tikete. Ivanovića je izdao 2016. dok je predsednik SDP bio u pritvoru i preleteo u SNS, odnosno Srpsku listu.

 Međutim, njegova ambicioznost se ovde ne završava, jer pored potpredsedničkog mesta Srpske liste, on je postao poslanik u Skupštini Kosova, izvrši direktor NVO Sinergija, predsednik nadzornog odbora Mreže Most, asistent na Ekonomskom fakultetu sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, član saveta na Pravnom fakultetu u Mitrovici. A onda je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Mitrovici na temu Zajednica srpskih opština, naravno!

Simić je Olivera Ivanovića izdao jos 2016. godine kada je sa još sedam drugih odbornika preleteo u Srpsku naprednu stranku. 

- Potvrđujem da smo prešli u SNS. Lider stranke Oliver Ivanović obavešten - rekao je tom prilikom Simić. 

Prošle godine u novembru, u Savet Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici imenovan je Igor Simić, potpredsednik Srpske liste - pisali su tada svi mediji. 

Kao izvršni direktor NVO Sinergija učestvovao je u debati koja se organizuje u mitrovačkom društvenom klubu na temu porodičnog nasilja. Na samoj debati, Simić je predstavio metodologiju rada ove organizacije i pozvao muškarce da svojim ponašanjem doprinesu bezbednijem položaju žena u društvu.  

Takođe se i oglasio pre formiranja Vlade i rekao da poslanici Srpske liste nisu podržali "formiranje ove vlade", a onda se u istoj toj vladi našla upravo Srpska lista.

- Pre svega želim da vas podsetim da poslanici Srpske liste nisu podržali formiranje ove vlade, a ako govorimo o njenom radu ima i previše zamerki. Ipak, dve su najvažnije. Neukidanje taksi kojima se ugrožava normalno snabdevanja svih građana, bez obzira na nacionalnost i Srba i Albanaca i Bošnjaka i Goranaca i svih ostalih, posebno u toku pandemije. A druga isto tako važna stvar je to što ova Vlada nije pokazala minimum poštovanja srpskog naroda, odnosno predstavnike Srpske liste kao predstavnika srpskog naroda u institucijama - rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić na svom Fejsbuku. 

Simić je postao i predsednik JP "Mreža most", prvo 2015. pa 2019.godine, što i danas radi. Kada su ga novinari zvali da prokomentariše ovu funkciju, on ih je uputio na Vladu RS, koja ga je tu i imenovala.

Ono što je interesantno takođe, jeste da je Simić Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio samo posao asistenta na Ekonomskog fakultetu u Prištini za koji prima mesečno 81.500 dinara i koji obavlja od 2018. godine, kao i mesto predsednika nadzornog odbora u JP "Mreža most". Ostale funkcije kao da ne postoje. Makar po izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati