Društvo i ekonomija

Ljubica Stanković

23. 06. 2020. 07:01 20

“UPADAO NA GINEKOLOGIJU” Ispovest druge medicinske sestre o bahatom direktoru DZ Palilula

“Njegov manir je da upada u određena bolnička odeljenja. Jednom je upao u prostoriju kada je pacijentkinja radila EKG i kada je žena, gola, ležala na ginekološkom stolu”, rekla je u ispovesti za Direktno.rs tadašnja medicinska sestra (ime poznato redakciji) Internog odeljenja u paliluskom Domu zdravlja “Dr Milutin Ivković“ o v. d. direktoru ove ustanove Aleksandru Stojanoviću, protiv kojeg je podnela tužbu za mobing.

- Ženi je upao kada je ležala na ginekološkom stolu, krenula je da se dere na njega i da ga tera iz ordinacije. U pitanju je bila novinarka Studija B, koja je krenula da ga juri po hodniku! Mislili smo da će ga tužiti, međutim, sutradan je došao na kolegijum i rekao: “Šta ste mislili da će ona novinarka da me tuži? E pa neće, njenom mužu sam sredio posao preko veze” - priča sagovornica.

Hodnicima se kreće u civilu, bez mantila, zbog čega je teško objasniti pacijentima ko je on i šta traži tu, dodaje ona.

- Ušao je čak i na pedijatriju, kada je detetu rađen pregled. Majka deteta ga je napala i tada je obećao da više neće ulaziti - priča za Direktno.rs medicinska sestra. 

Pored upada na bolnička odeljenja, Stojanović, kako ona kaže, pred pacijentima viče na zaposlene, preti im i stvara im osećaj uznemirenosti.

- Pretio mi je u prolazu kako će da me prebaci u Padinsku skelu. Zašto - ne zna ni on. Drugi put me je zatekao na info pultu kako pričam sa koleginicom, počeo je da viče na mene - šta ja radim tu, zašto ne radim ništa… Stalno si u strahu da će nešto da se desi. Nakon toga sam podnela tužbu za mobing protiv njega, koleginica će mi biti svedok - rekla je u ispovesti bivša sestra Internog odeljenja.

Kao primer za neosnovano iskaljivanje besa na zaposlenima, ona navodi i oduzimanje 10 odsto od plate, jer kako kaže, "posle radnog vremena ste na stepenicama pričali na telefon, a on vas je video".

- Tih 10 odsto od plate se uzima unapred, bez neke komisije koja će da utvrdi činjenično stanje. Pored toga, otvara privatne ormane, kese, torbe. Na jednom sastanku tražio je da nam se oduzmu telefoni, jer je saznao da smo ga snimali na prethodnom kolegijumu, koji su odneti u drugu prostoriju - priča naša sagovornica.

- Naš psihijatar je rekao da Stojanović ima višestruki poremećaj ličnosti - napominje sagovornica.

Podsetimo, Direktno.rs je juče pisao o bivšoj glavnoj sestri ove ustanove koja je Stojanovića takođe tužila za mobing, a u čijoj tužbi postoje i motivi seksualne konotacije.

- Poznat je kao čovek koji voli lepe žene. Ako ćutiš, radiš svoj posao i ignorišeš ga, možeš samo da nagrabusiš. Najviše bi voleo da te gleda kako plačeš i moliš ga da ti oprosti . Hteo je da me "unapredi" da budem glavna sestra celog doma. Javno je pokazivao da sam njegova miljenica. Sve je krenulo porukama, zvao me je da idemo na ručak. Sticajem okolnosti upoznao je i mog muža, čak je i bez obzira na to insistirao da se vidimo. Jednom prilikom sam mu rekla da ne možemo, jer je moj muž zauzet, na šta je on rekao "nisam ni mislio da izađemo nas troje, nego samo ti i ja” - rekla je ona u ispovesti za Direktno.

Takođe, Stojanović je zaposlenima pretio da će da će svi da idu na biro.

- Ima vas viška, a ima ih duplo više na birou koji traže posao. Za sve što se bude desilo: neljubaznost, cirkus, daću otkaz. Dovoljno je samo da kažem Lončaru, za 15 dana ću vas sve izrotirati - rekao je v. d. direktora ovog paliluskog Doma zdravlja. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati