Beograd

Ljubica Stanković

19. 06. 2020. 17:32 24

"VOLEO JE DA GLEDA KAKO PLAČEM" Medicinska sestra o direktoru DZ Palilula

Poznat je kao čovek koji voli lepe žene. Ako ćutiš, radiš svoj posao i ignorišeš ga, možeš samo da nagrabusiš. Najviše bi voleo da te gleda kako plačeš i moliš ga da ti oprosti - počinje svoju ispovest za Direktno.rs bivša glavna medicinska sestra (ime poznato redakciji) palilulskog Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" o v. d. direktoru ove ustanove Aleksandru Stojanoviću, kojeg je tužila za mobing.

- Hteo je da me "unapredi", da budem glavna sestra celog doma. Javno je pokazivao da sam njegova miljenica. Sve je krenulo porukama, zvao me je da idemo na ručak. Sticajem okolnosti upoznao je i mog muža, čak je i bez obzira na to insistirao da se vidimo. Jednom prilikom sam mu rekla da ne možemo, jer je moj muž zauzet, na šta je on rekao "nisam ni mislio da izađemo nas troje, nego samo ti i ja" - rekla je sagovornica za Direktno.rs, koja ga je tužila za mobing, koji pored svih osnova ima i seksualnu konotaciju.

Stojanović je, kaže, imao uvid u njen zdravstveni karton, a kada je trebalo da ide na bolovanje, nije joj dozvolio. Pre godinu dana prebacio ju je u Dom zdravlja u Borči. 

- Zbog njega imam karton u drugom domu zdravlja, međutim, to ga nije sprečilo da vrši pritisak i na direktora tog DZ i na moju doktorku, koja mi je rekla: "Ne plašim se nijedne vlasti, ali nek' ti je Bog u pomoći!" - kaže ona, dodajući da je zdravstveni karton privatna stvar u koji bi trebalo da uvid pored vas ima jedino i vaš izabrani lekar. 

Međutim, kako ističe, ona nije usamljeni slučaj. Stojanović ima uvid u zdravstvene kartone svih zaposlenih i zna od čega ko boluje.

Kada svoj posao obavljate u tišini i kada ne obraćate pažnju na njega, kaže, bes iskaljuje na zaposlenima. 

- Zašto je gužva u čekaonici, šta ti radiš? Budem li još jednom video ovakvu gužvu, letiš u Padinsku Skelu - jedna je od situacija koju je za naš portal navela bivša glavna medicinska sestra, dodajući da je "Padinska Skela" - ogranak ovog paliluskog Doma zdravlja, za Stojanovića, jedna vrsta kazne za zaposlene.

Stojanović je na mesto v.d. direktora došao pre četiri godine, član je Srpske napredne stranke i, kako je to saopštio na prvom kolegijumu - lični prijatelj ministra zdravlja Zlatibora Lončara i Aleksandra Vučića.

Otkad je na ovoj funkciji, iz Doma zdravlja otišlo je više od 180 ljudi, čija mesta je zauzeo "stranački kadar". 

Direktno.rs je pokušao da kontaktira Stojanovića za komentar, međutim njegova sekretarica je rekla da je na sastanku i da će nas zvati kasnije. Do objavljivanja ovog teksta, v. d. direktora ove ustanove nije nas pozvao, a ostali smo uskraćeni i za odgovor mejlom.

Podsetimo, v. d. direktora ovog paliluskog Doma zdravlja, pretio je lekarima rečima: "Samo da pozovem Lončara i svi idete na biro".

- Ima vas viška, a ima ih duplo više na birou koji traže posao. Za sve što se bude desilo: neljubaznost, cirkus, daću otkaz. Dovoljno je samo da kažem Lončaru, za 15 dana ću vas sve izrotirati. Što se tiče službe, nisam zadovoljan. Doktorka je dobra žena, domaćica, dobar doktor, ali nije rukovodilac. Ona vas ne može da vas obuzda, ja ću da vas obuzdam - rekao je on. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati