Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 06. 2020. 19:13 13

OBRAĆANJE PROSVETARA: "Šarčeviću, zbogom"

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković obratila se otvorenim pismom ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, tražeći njegovu ostavku na tu funkciju zbog toga što je, kako se u pismu navodi, prisvojio sve uspehe nastavnika koji su izvodili onlajn nastavu tokom virusa, a za sve greške je krivio druge, ali i zbog njegovog obećanja da će podneti ostavku ako ne dođe do dogovora o platnim razredima, što se nije desilo.

- Kada neko sa mesta prvog čoveka obrazovanja, svodeći račune iz doba korone, govori o "besprekorno organizovanoj onlajn nastavi", a ni jendom rečju ne pomene 89 hiljada nastavnika koji su nastavu izvodili, (mnogi prvi put) stali pred kamere, slali materijale, pregledali iste, radili po ceo dan, brinuli zbog (svoje i učeničke) loš opreme i (sporog, skupog) interneta, a pre svega trpeli svakodnevne oprečne hitno/bitno poruke u "besprekornoj organizaciji", onda je to nepristojno i neprimereno! - ističe Janković u pismu dodajući da je takođe neprimereno to što se, ma koliko kampanja bila u toku, ne govori o greškama oko onlajn probe Završnog ispita, ali i da je - neistina.

Osvrćući se na greške, Janković ističe da su ih najviše pravili oni na pozicijama.

- A najviše su grešili nepogrešivi i "besprekorni", hitno/bitno uposlenici i nesposobni/partijski direktori, ističe Janković, uputivši nedvosmislenu i jasnu poruku ministru.

- Zbogom! Pardon! Skini nam se sa vrata, ministre! Pardon, skinite nam se sa vrata, ministre! Vreme je! Zato što ste ubili socijalni dijalog i niste odgovarali za to ubistvo! Zato što ste dodatno ponizili prosvetne radnike, koji su kao i uvek skromno i ćutke radili svoj posao zarad svojih đaka, a ne Vas! Zato što pravedni platni razredi nisu ni na pomolu, uprkos tome šta je Vlada RS napisala (oktobra 2018. godine), a Vi čak i obećali ostavku ako od toga ništa ne bude! Vreme je! OD-LA-ZI-TE! Nije to baš toliko teško, ili ipak jeste? - pita Janković ministra na kraju pisma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati