Društvo i ekonomija

P. M.

03. 05. 2020. 20:37 27

200 miliona dinara od EPS-a za porodicu Kisić!

Kao bomba je u delu javnosti koja ima mogućnost da dobije neke informacije, odjeknula vest da je Bojan Kisić,  brat dr Darije Kisić Tepavčević i muž ministarke pravde Nele Kuburović, prvi čovek kompanije NITES, koja je sa državnim firmama potpisala ugovore vredne više desetina miliona evra. Objašnjenje ministarke da je to multinacionalna kompanija koja posluje po  istim standardima i u ostalim zemljama sveta pokazalo se kao ordinarna laž!

Prvo, NITES nije nikakva multinacioalna kompanija već firma registrovana u Češkoj, čiji je vlasnik Miodrag  Škrbić, blizak prijatelj braće Vučić i Milorada Dodika.

Drugo, firma osim u Srbiji, posluje samo u Bosni i Hercegovini, tako da od prakse po kojoj posluje u ostalim zemljama sveta nema ništa.

A kako izgleda srpska praksa vidi se iz ugovora koje Direktno.rs ekskluzivno objavljuje:  

Dakle, kompanija koju je predstavljao Bojan Kisić je sa EPS-om potpisala ugovor vredan 199.750.000 dinara za obavljanje posla "priroda i obim radova i osnovna obeležja radova, mesto izvršenja radova, oznaka iz klasifikacije delatnosti, odnosno naziv i oznaka iz opšteg rečnika nabavke". Na tenderu je procenjena vrednost nabavke bila 200 miliona i NITES je dao ponudu za čitavih 250.000 dinara manje. Ljudi koji vode NITES su imali sjajan osećaj da će na poslu vrednom 1,8 miliona evra proći sa ponudom manjom za 2.000 evra od maksimalno moguće. To se zove talenat za biznis! 

Pravo je čudo kako se Bojan Kisić i Miodrag Škrbić nisu plašili da će se pojaviti još neki ponuđač i ponuditi nižu cenu, nego su hrabro, svesni svog kvaliteta izašli sa ovakvom cenom. I dobili posao, jer, gle čuda, osim njih na tender se nije prijavila nijedna druga firma iz zemlje i sveta. 

Nijednoj drugoj softverskoj kompaniji nije bio interesantan posao vredan skoro dva miliona evra? Neće biti da je tako. U pitanju je razrađen sistem u kome se svim ostalima objasni da ne treba da se prijavljuju jer to nije pametno. Zato ne čudi podatak da se broj poslova koje EPS daje privatnim kompanijama na tenderima gde se prijavi samo jedan ponuđač bliži stopostotnom procentu.  

Tako je bilo dok je sa EPS-om radio "Prointer", firma koja je nekad bila u vlasništvu Slaviše Kokeze i koja je sa prihoda od nešto vise do 100.000 evra došla do prihoda od nekoliko desetina miliona evra. I to sve u periodu od 2012. do 2015. godine kada je najveću srpsku internet zvezdu na pijedestalu zamenio Miodrag Škrbić. 

 Uz, kao što se sada vidi, pomoć Bojana Kisića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati