Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

15. 03. 2022. 19:43 22

Firmi brata Darije Kisić od Pošte posao od 620.000 evra!

Kompanije Nites i Ingram Micro su na tenderu Javnog preduzeća "Pošta Srbije" dobile posao vredan 72,8 miliona dinara (oko 620 hiljada evra) bez obračunatog PDV-a. Predmet javne nabavke bila je kupovina uređaja za bekap i opravak Oracle baze podataka.

Brat ministarke za rad Darije Kisić, Bojan Kisić, inače je u Nitesu na jednom od rukovodećih pozicija, piše Nova ekonomija.

Zajednička ponuda firmi Nites i Ingram Micro bila je jedina u tenderskom postupku. Ponuda uključuje i anagažovanje podizvođača, preduzeća "Oracle Srbija & Crna Gora", koji će izvršiti 5,5 odsto ugovora o kupoprodaji, kako piše u odluci o dodeli ugovora.

Pošta je na tenderu nabavila dva računarska servera (kompjut servera) sa najmanje 384 gigabajta memorije, pet servera za skladištenje podataka (storidž servera) sa minimum 128 gigabajta, kao i 60 softverskih licenci za "rikavri" uređaj, odnosno za uređaj "za oporavak".

Uslov je bio da firma koja konkuriše mora da dostavi fotokopiju Oracle serfitikata, kao i fotokopiju potvrde zvanja "Specijalista za podršku za Oracle server baze podataka".

Nites grupa, osim u Srbiji, posluje i u Češkoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Na njihovom sajtu se do skoro nalazila informacija da je Bojan Kisić direktor operacija (Chief Operations Officer).

Ova informacija je stajala na internet stranici Nites grupe u februaru, ali je sada ime Bojana Kisića izbrisano. Na pitanja Nova ekonomije o tome da li je Kisić i dalje zaposlen u ovoj kompaniji, kao i na kojoj poziciji radi, iz beogradskog predstavništva Nitesa nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Firma Nites je u februaru, zajedno sa kompanijom Signal MG, od "Pošta Srbije" dobila posao razvoja i implementacije platofrme e-notar vredan 172,9 miliona dinara bez PDV-a, što je oko 1,5 miliona evra.

Krajem 2021. godine sa Ministarstvom zdravlja kompanija je potpisala ugovor o proširenju elektronskog recepta za lekare i specijaliste koji je vredan 161,6 miliona dinara (blizu 1,4 miliona evra).

Istraživanje BIRN-a je pokazalo da su od 2013. godine do maja 2020. godine firme Nites grupe samo u Srbiji potpisale 27 ugovora vredna oko 26,8 miliona evra, same ili u konzorcijumu sa drugim firmama.

Poslovni partner Nitesa, Ingram Micro je u novembru 2021. godine dobio posao usluge ORACLE licenciranja na tenderu koji je raspisala Kancelarija za informacione tehnologije i elektornsku upravu.

Pobedničku, i ujedno jedinu ponudu, podnela je firma Ingram Micro sa podizvođačima Comtrade System Integration i Khaoticen, a ugovor je bio vredan 2,2 milijardi dinara (18,4 miliona evra).

Da podsetimo, Khaoticen je već bio partner kompanije Nites i to u poslovima implementacije sistema za bezbedno upravljanje SCADA okruženjem. Ovaj posao, vredan 3,7 miliona evra, Nites i Khaoticen su od EPS-a dobile 2020. godine.

IT kompanija Khaoticen je prošle godine za 661.000 evra kupila Vodoprivredno privredno društvo (VPD) Smederevo i to tako što je samo formalno promenila svoju delatnost u "izgradnja hirotehničkih objekata" na samo pet meseci, koliko je i trajao postupak privatizacije, o čemu je naš portal pisao. Firma poslednjih godina dobija niz višemilionskih poslova od države.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati