Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 05. 2020. 17:40 26

Sve o firmi NITES u kojoj radi doktorkin brat i ministarkin muž (VIDEO)

Pisanje BIRN-a je u žižu javnosti izbacila firmu NITES u kojoj je jedan od direktora Bojan Kisić, muž ministarke pravde Nele Kuburović i brat dr Darije Tepavčević Kisić. Iako ministarka Kuburović tvrdi da je u pitanju multinacionalna kompanija, to ne odgovara istini.

Reč je o kompaniji osnovanoj u Pragu čiji je vlasnik Miodrag Škrbić, o kome je Direktno.rs pisao kao o čoveku koji je sa Aleksandrom Vučićem i najbližim saradnicima privatnim avionom putovao u Majami. Sa tog putovanja je i priča kako Slaviša Kokeza zna kako se na španskom kaže pegla.

Firma NITES posluje na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske. U Srbiji su od Pro intera, koji se dovodi u vezu sa Slavišom Kokezom, preuzeli poslove sa EPS-om, o čemu je na više konferencija za štampu govorio zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović.

Stefanović je izneo niz podataka o poslovanju kompanije NITES. 

- Škrbić je osnivač firme NITES koja u poslednjih nekoliko godina dobija najbolje moguće ugovore u EPS-u, u vrednosti od 30 miliona evra. U poslednje dve godine sklopili su 11 ugovora u toj vrednosti. Gospodin Miodrag Škrbić i njegova firma NITES su samo od 2017. do 2019. dobili 29.752.000 evra u poslovima sa EPS. Firma NITES nastupa, IT podrška finansijskoj operativi i pregled analize bezbednosti IT infrastrukture. Integracija sistema preko IEC, onda neki broj sabirnice i tome slično, koji košta 1.800.000 evra, projekat o automatizaciji održavanja elemenata distributivne mreže energetskih troškova za distribuciju, područje Kraljevo košta dva miliona evra gra+ane Srbije. Dakle, svi ovi milioni evra odlaze na firmu Miodraga Škrbića koja se zove NITES, i taj čovek je deo trilinga snova, koji čine Kokeza, Grčić i Škrbić - rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je Škrbićeva firma NITES nastupila na prvom tenderu sa Pro-Interom, a onda samostalno. 

- Šrbić i njegova firma NITES bila je jedini ponuđač na tenderima zbog čega se nameće pitanje kako je moguće da Kokeza i njegovi partneri budu jedini ponuđači na tenderima koje raspisuje EPS - naveo je zamenik predsednik SSP-a i dodao da se sve ovo dešava uz apsolutno ćutanje pravosuđa i Aleksandra Vučića, dok je EPS u dugovima i dok uvozi struju iz Rumunije. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati