Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 03. 2024. 14:39 15

Kisić, EXPO neće vratiti mlade, on služi za još veće bogaćenje SNS funkcionera i "biznismena"

Gospođo Kisić, neće EXPO vratiti mlade ljude u Srbiju kako Vi tvrdite, svima je jasno da on služi za još veće bogaćenje vaših istaknutih funkcionera i "biznismena". Mlade će u Srbiju vratiti i u Srbiji zadržati uređeno društvo, sistem u kome će moći slobodno da rade i zarade, u kome će napredovati po znanju i radu, a ne po nošenju kačketa i obilasku svojih sugrađana od vrata do vrata, a takvu državu će imati samo ako SNS ode sa vlasti - izjavila je narodna poslanica Stranke slobode i pravde Irena Živković.

Živković je podsetila da je Darija Kisić, dosadašnja ministarka za demografiju i brigu o porodici, učestvujući u radu Kopaonik biznis foruma, izjavila i da je “EXPO 2027” odlična prilika da se mladi vrate u Srbiju.

- Znam da ste se u toku svog mandata najmanje bavili svojim poslom, gospođo Kisić, ali bar osnovne razloge odlaska mladih iz zemlje morate znati. Mladi u Srbiji rade po ugovorima koji se produžavaju u nedogled što im ne pruža sigurnost, a još manje podsticaj da osnuju porodice. Dodatno se od njih traži da "rade" za Srpsku naprednu stranku ukoliko žele da im se ti ugovori produže”, objašnjava Živković i ističe da Srbiju godišnje napušta od 30.000 do 60.000 građana, a četvrtina od tog broja je visokoobrazovanih.

- Poslednjih 12 godina, za vreme vaše vlasti, iz zemlje je otišlo oko pola miliona ljudi. Nakon sticanja penzije, trećina se izjašnjava za povratak u Srbiju, ali njihova deca, koja su tamo daleko rođena, tamo daleko i ostaju. Srbija ostaje bez radno sposobnog stanovništva, a svake godine na ovaj način gubi po jedan manji grad. Mladi će se vratiti kada oslobodimo državu koju ste okupirali i napravimo normalno društvo - zaključila je Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati