Tenis

[ Izvor: Mondo ]

19. 10. 2024. 10:10 0

Novak vs Nadal: Večiti rivali poslednji put na terenu! (VIDEO)

Novak Đoković protiv Rafaela Nadala. Za kraj. Poslednji put. Kraj jedne ere, kraj najvećeg rivalastva u istoriji tenisa i svakako jednog od najvećih u svetu sporta. Španac ide u penziju posle Dejvis kupa, tako da će njihov okršaj na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji biti verovatno i mnogo praćeniji od samog finala koje igraju Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Međusobni skor je takav da Novak vodi sa 31-29 i kakav god ishod da bude, ovaj duel se neće računati u zvaničnoj statistici jer je u pitanju egzibicija.

- Igrali smo 60 puta, tako da je ovo još jedna fantastična prilika da se susretnemo pre njegove penzije. Trebalo bi da bude zabavno - rekao je Novak.

Zna i Rafa da je ovo poslednji ples dvojice asova.

- Da, igrali smo mnogo puta u karijerama. Još jedan put, biće zabavno. Uzbuđen sam što ću opet igrati protiv Novaka. Imali smo veoma dugu i lepu priču iza toga, probaćemo da uživamo u toj poslednjoj bici kao profesionalac. Pokušaću da donesem dobru energiju i dobar šou za navijače - poručio je Nadal.

Verovali ili ne, ali neće biti direktnog TV prenosa okršaja između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Njih dvojica igraju od 16 časova po srpskom vremenu na turniru u Rijadu i taj duel neće moći da se gleda na televizijskim ekranima.

Prenos će moći da se prati na društvenim mrežama pošto u Srbiji nisu otkupljena TV prava za egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji.

Postarali su se Novak i Rafa da ovo zaista bude njihov poslednji ples i u bukvalnom smislu te reči. U petak su imali slobodan dan, a u jednom momentu je Novak zvao Rafu da izađe na scenu i da zajedno sa ostalim kolegama zaigra. Divan detalj pred poslednji okršaj dvojice velikana.

Đoković i Nadal imali su čak 60 mečeva jedan protiv drugog, najviše u istoriji tenisa. Poslednji zvaničan biće im onaj sa Olimpijskih igara gde je Srbin lako i ubedljivo slavio na pariskoj šljaci, mestu gde je Španac osvojio čak 14 titula na Rolan Garosu. Posle toga je Nole osvojio zlato i tako i definitivno pokazao svima da je on najbolji igrač svih vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati