Srbija

[ Izvor: Mediji ]

19. 10. 2024. 11:45 2

Osnovna škola u Vršcu zaključala WC za đake: Ovo piše na vratima (FOTO)

Papir zalepljen na vrata toaleta jedne osnovne škole u Srbiji od jutros svima privlači pažnju i zbog onoga što na njemu piše, komentari ne prestaju da pljušte!

Naime, kako se navodi u objavama na društvenim mrežama, osnovna škola "Vuk Karadžić" u Vršcu učenicima je ograničila slobodno korišćenje školskog toaleta. Fotografija obaveštenja o tome zalepljena na vrata objašnjava i zbog čega je to tako.

- Kada naučite da koristite toalet i za sobom ga ostavite u urednom stanju, onda će biti otključan - piše na vratima toaleta.

Da je reč zaista o obrazovnoj ustanovi dokazuje "Uputstvo za učenike" koje se našlo ispod spornog obaveštenja u kojem se đaci podsećaju na pravilno sprovođenje higijenskih navika.

"Radikalan potez"

Međutim, uskraćivanje učenika da slobodno koriste školski toalet, podelilo je javnost. Dok jedni smatraju da je potez škole preteran, a razlog nedovoljno dobar da bi se đaci držali dalje od toaleta, drugi su u potpunosti saglasni sa zaključavanjem toaleta.

Većina njih se pita gde deca onda vrše nuždu i šta je sa onima koji zbog zdravstvenih problema moraju češće da odlaze u toalet, iako nigde nije naglašeno da je zabranjeno upotrebljavati toalet, već se u obaveštenju samo navodi da je zaključan.

"Totalno ludilo. To samo pokazuje lenjost školske administracije da juri te koji prave probleme umesto da ovako kazni sve", "Radikalan potez, ali očigledno se deca ponašaju kao stoka", "Kao i svugde, zbog manjine koja ne zna da se ponaša, trpi većina...", "Svi ovi što se bune zbog zaključanog wc-a, neka se zamene sa tetkicama na sedam dana, da vidimo posle komentare", "Po kratkom postupku", "Protivzakonito, zvati školsku inspekciju", "Kakva budalaština, sigurno da su ga učenici ostavljali u lošem stanju, ali ovo nije rešenje, na kraju krajeva tetkice primaju platu za to...", glasili su neki od komentara na društvenim mrežama.

Među komentatorima je bilo i onih koji su nudili rešenja za pomenutu situaciju, poput uvođenja obaveze čišćenja toaleta za učenike, umesto njegovog zaključavanja.

"Mogli su da uvedu deci obavezu da ciste wc. Raspored za svu decu, profesori da nadgledaju. Možda bi imalo više efekta", "Znači deca su kolektivno kriva jer prosvetari ne znaju da rade svoj posao", "Kao u vojsci. Redarstvo za čišćenje klonje. Pa neće mangupi da prave s**nje, jer će i njih da to sačeka", predlažu komentatori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati