Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 10. 2024. 11:29 2

Jakšić: Javna je tajna da je Goran Rakić pretučen u Mitrovici, ima prelom ruke i povrede na glavi

Doktor Marko Jakšić iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije rekao je za novine “Nova” da je javna tajna na Kosovu da je bivši predsednik Srpske liste Goran Rakić pretučen u Kosovskoj Mitrovici. Prema njegovim informacijama, Rakić ima prelom ruke i veliki broj šavova na glavi i trenutno je na kućnom lečenju.

- Pa da, on je pretučen. To je ovde javna tajna. Ukazana mu je pomoć i pušten je na kućno lečenje. Zašto vlast to javno ne prizna, to je drugo pitanje. Verovatno zato što je to njihova bruka. Uglavnom, vi znate da sam ja bio nekada direktor bolnice i da mnoge moje kolege tamo rade. Dakle, naš čovek je dobio batine, ima prelom ruke i veliki broj šavova, na glavi pre svega - rekao je Jakšić za novine "Nova".

Kako je rekao, u Kosovskoj Mitrovici se govori da su Rakića pretukli Srbi, njih dvojica, ali da se o motivima napada samo nagađa.

Kada su u pitanju tvrdnje da iza napada stoji Milan Radoičić, Jakšić je rekao: "da Milan Radoičić to želi da uradi, on bi to mogao mnogo lakše da izvede u Beogradu".

- E sad, zašto je Rakić dobio batine? Mogu samo da nagađam, a pretpostavljam da su neki lični odnosi u pitanju. On je dugo bio na čelu Srpske liste, nikada nikom nije pomogao, a sigurno je obećavao. Druga stvar, narod je gnevan na Srpsku listu. Imajući u vidu da se to dešavalo u sitne stvari, jedan ili dva sata posle ponoći, moguće da je društvo bilo "zagrejano" i onda ne treba mnogo povoda da dođe do tuče - kazao je Jakšić u intervjuu za novine "Nova".

Kosovski mediji su 13. oktobra objavili da je Rakić napadnut prethodne noći, oko ponoći, ispred svog stana u severnom delu Kosovske Mitrovice. Slučaj nije prijavljen policiji, a mediji nisu mogli da dibiju potvrdu iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici da je Rakić kod njih lečen. Kako su naveli, njegovo zbrinjavanje je obavljeno u tajnosti.

Ni sam Rakić se nije oglašavao ovim povodom.

Mediji na albanskom jeziku kao napadača na Rakića označili su Gorana Vučetića, koji je to demantovao preko advokata, tvrdeći da u tom trenutku nije ni bio u Kosovskoj Mitrovici već na planinarenju na Mokroj Gori. Vučetićev advokat je najavio tužbe protiv medija koji su informaciju objavili.

Prema pisanju medija, Vučetić je brat Vladimira Vučetića, optuženog za teroristički napad u Banjskoj i Zvečanu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati