Tenis

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 09:22 0

Toni Nadal: Rafa se nije penzionisao kako je želeo

Prošlonedeljna odluka Rafaela Nadala da se na kraju sezone penzioniše, odjeknula je kao grom iz vedra neba. Svi su nekako očekivali da, kada to već nije uradio na Rolan Garosu ili Olimpijskim igrama, proba da odigra bar još jednu sezonu. Sada njegov stric i bivši trener Toni otkriva da izbora nije bilo.

- Rafa je želeo drugačiji kraj karijere - otkrio je u intervjuu za madridsku "Marku" čovek koji je udario temelje igre rekordera u broju titula na pariskom grend slemu.

Bio mu je trener od 2000. do 2017.

- Želeo je još jednu turneju na šljaci, ali pod uslovom da ima šansu da igra na dobrom nivou. Zato mislim da način na koji je otišao u penziju nije po njegovoj volji.

Uslov za tako nešto je bio da Nadalovo telo može da izdrži maksimalne napore, a to se na žalost nije dešavalo. Cele ove godine kralj šljake se mučio da dovede organizam u takmičarsku formu, bilo je trenutaka kada je izgledalo da je na dobrom putu, ali je uvek usledilo razočaranje. To pogotovo važi za oba ovogodišnja pariska turnira - na Rolan Garosu je ispao u prvom kolu protiv Aleksandra Zvereva, a na Olimpijskim igrama u drugom protiv Novaka Đokovića.

- Uvek sam mu govorio da nema razloga da žali za bilo čime, jer je u životu prošao mnogo bolje od očekivanja. Jasno mi je zašto se onako oprostio od tenisa, jer se i dalje nadao da će ipak moći još da igra. A onda je došao dan kada je izgubio i poslednju nadu. Jednostavno, dođe trenutak kada telo više ne može da ispuni očekivanja, kada njegovo forsiranje samo donosi više patnje. Isto se dogodilo i Rodžeru Federeru, pokušavao je nekoliko godina da igra i na kraju otišao.

Toni je otkrio kako je Rafa saopštio porodici da planira da za oko mesec dana, na finalnom turniru Dejvis kupa, okači reket o klin. Bilo je to preko "Votsapa".

- Bili smo svi okupljeni na grupi, braća i stariji bratanci, kada nam je napisao šta je odlučio. Nekoliko časova kasnije objavio je video sa tom odlukom. Samo sam mu kratko čestitao i rekao da je imao sjajnu karijeru.

Nadal ove nedelje igra na egzibiciji Šest kraljeva slema u Rijadu. U četvrtak će mu u polufinalu protivnik biti pobednik meča Alkaraz - Rune. Oni ove srede igraju u 20 časova. Pre njih na programu je duel Medvedev - Siner. Boljeg iz tog dvoboja sutra u polufinalu čeka Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati