Hronika

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 12:18 0

Regrutovali plaćenika i doneli pištolj u Srbiju: Evropol otkriva kako su uhapšene ubice Zorana Uskokovića Skoleta

Pripadnici Evropola učestvovali su u utorak 15. oktobra u hapšenju M. K. osumnjičenog da je 2021. godine u Rakovici ubio Zorana Uskokovića Skoleta (23). Evropol navodi da je M. K. plaćen da izvrši ubistvo, a da je pištolj kojim je zločin izvršen donet u Srbiju, specijalno za tu namenu.

Pored M. K. (38) u utorak su u Beogradu uhapšeni N.Ž. (45), A.D. (31) i V.B. (39), zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, navodi se u saopštenju MUP-a. Ubistvo Skoleta mlađeg je izvršeno tako što se M.K. po nalogu N. Ž. maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškarca i iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva hica.

Evropol u saopštenju navodi da je uhapšeni M.K. "opasan plaćeni ubica", kojeg je angažovala kriminalna grupa, a da je motiv zločina bila osveta.

Za identifikaciju osumnjičenog za ubistvo, kao i organizatora, ključni su bili obaveštajni podaci do kojih je Evropol došao tokom svog rada na razbijanju šifrovanih platformi za komunikaciju koje koriste organizovane grupe, saopštio je Evropol.

- Šef organizovane kriminalne grupe imao je ključnu ulogu u regrutovanju plaćenog ubice i koordinisanju logistike i samog ubistva. Šef kriminalne grupe je razradio plan i organizovao bekstvo ubice, regrutovao još dvojicu osumnjičenih koji su bili zaduženi za praćenje žrtve, i nabavio oružje koje je korišćeno u ubistvu, a koje je doneto u Srbiju specijalno za ovaj zločin - objavio je Evropol.

Ubistvo je izvršeno u Beogradu 2021. godine, a osumnjičeni za ubistvo M. K. je nosio silikonsku masku s likom starijeg muškarca i hodao sa štapom, upucao žrtvu u glavu i prošao pored njega.

On je uhapšen zajedno sa organizatorom ubistva i još dvojicom saučenika, naveo je Evropol.

Evropska služba je u otkrivanju počinilaca bila fokusirana na obaveštajni rad i operativnu podršku, a njeni stručnjaci su radili zajedno sa srpskim policajcima na dešifrovanju komunikacije osumnjičenih, što je dovelo do informacija koje su omogućile identifikaciju.

- Srpski policajci su iz tog razloga poslati u sedište Evropola u Hagu. Na dan hapšenja, Evropol je u Beograd poslao specijalni tim koji je asistirao srpskim vlastim u akciji - navodi Evropol.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati