Tenis

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2024. 08:13 2

Nole oborio rekord koji verovatno niko nikad neće stići

Novak Đoković nastavlja da piše istoriju tenisa praktično na svakom meču. Posle pobede nad Laslom Đereom, koji mu je usled povrede predao pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0, oborio je novi rekord!

Posle prvog meča na US Openu, Novak je postao "kralj Artur Eša" jer je ostvario najviše pobeda na najvećem stadionu na svetu, a posle drugog kola u njegovim rukama je novi neverovatan rekord.

Naime, Novak je posle ove pobede stigao do 90. pobede na US Openu, čime je kompletirao da na svim grend slemovima ima najmanje 90 pobeda i tako postao jedini u istoriji koji je uspeo ovako nešto.

Novak na Australijan openu ima 94 pobede, na Rolan Garosu 96, na Vimbldonu 97, a na US Openu je trenutno na brojci od 90, a nadamo se da će do kraja turnira broj biti za pet veći!

Koliko je veliko ovo dostignuće i koliko je Novak ispred konkurencije, govori i podatak da niko drugi nije uspeo da dođe ni do brojke od 80 na svim grend slemovima!

Primera radi, jedan od najvećih Novakovih rivala Rodžer Federer nije stigao ni do 80, jer na Rolan Garosu ima 73 pobede. Švajcarac na Australijan openu ima 102, na Vimbldonu 105, a na US Openu 89.

Rafael Nadal je još gori sa tom statistikom, jer osim na Rolan Garosu, ni na jednom drugom Grend slemu nije stigao do više od 80 pobeda - ima 112 na Rolan Garosu, 77 na Australijan openu, 58 na Vimbldonu i 67 na US Openu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati