Tenis

[ Izvor: Mediji ]

15. 09. 2024. 18:16 3

Novak: Sistem ne postoji, klupski tenis nam je UMRO!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na konferenciji za medije, posle pobede nad Grčkom i povratka Srbije u Svetsku grupu Dejvis kupa, govorio o problemima srpskog tenisa.

- Početna tačka koju smo imali u zlatnoj generaciji je bila solidna, imali smo Moniku Seleš, Bobu Živojinovića. Oni su pravili značajnije internacionalne rezultate. Hrvatska je tu imala veću tradiciju od nas. Imate cikluse, navikli smo u Srbiji na neke uspehe, i drago mi je da je naš uspeh kolektivni, ne treba zaboraviti Anu i Jelenu koje su bile broj 1 i inspirisale su mnoge devojčice da se bave tenisom. To je pozitivna stvar, pozitivni uticaj uspešnog talasa - rekao je Đoković u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zatim je nastavio uz još oštriji ton i teže reči.

- Nama je klupski tenis UMRO. Umro, bukvalno. Partizan se 10-15 godina ne takmiči nigde, ja sam ponikao tamo, Viktor u Zvezdi... Nivo klupskog tenisa je bio izuzetno visok. Ja sam od 10. do 28. godine svaki dan imao vrhunske sparinge, sa dosta boljima od mene koji su me vukli. Danas toga nema. To je jedan veliki problem i nadam se da će se stvari promeniti - rekao je Đoković, pa dodao:

- To je osnova svega, ne možete da se oslanjate na sistem jer sistem ne postoji. Ovo sada nije održivo. Potrebno je zasući rukave i videti šta treba da se menja. Ne možemo da živimo samo od uspeha i da se nadamo da ćemo da preživimo, a tako stvari funkcionišu otkad ja znam za sebe.

Zatim je upitan o nacionalnom teniskom centru.

- Stvorila se tu neka atmosfera, ali to više nije prisutno tamo. Ima puno privatnika, ali na državnom nivou ne postoji nikakva organizacija. Sam treba da se prepiše ono sto funkcioniše negde drugde - zaključio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati