Tenis

Direktno.rs

29. 08. 2024. 05:55 0

Novak u 3. kolu US Opena, Đere mu predao u 3. setu

Novak Đoković je u trećem kolu US Opena. U srpskom derbiju je bio bolji od Lasla Đerea, koji je predao meč pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 za Novaka, koji će se za mesto u narednoj rundi boriti protiv Australijanca Alekseja Popirina.

Meč je u prva dva seta bio potpuno u egalu do samog kraja. Đoković se mučio sa servisom i to se značajno osetilo u igri.

U prvom setu obojica igrača su propuštali brejk lopte. Do desetog gema po četiri na obe strane. A onda je u desetom gemu, Novak stigao do 0:40 i realizovao je prvu set loptu za 1:0. Ovaj deo igre je trajao više od sat vremena.

Na pauzi je Đoković zatražio pomoć fizioterapeuta zbog bola u donjem delu stomaka. To je kratko trajalo i bez medicinskog tajm-auta meč je nastavljen.

I drugi deo je počeo sa propuštenim brejk loptama. Prvo dve Đere, pa jednu Novak. U trećem gemu Laslo prvi put oduzima servis Novaku i dolazi do 2:1.

U tim trenucima Đere je bio bolji igrač. Poveo je 4:2 i imao 15:40 za 5:2. Novak se izvukao u toj situaciji, smanjio na 4:3 i uspeo da ostane u setu.

Osmi gem je možda bio u presudan. Đere je prilikom vraćanja jedne lopte napravio nezgodan pokret i osetio bol u donjem delu stomaka. Novak je iskoristio drugu brejk loptu i potpuno se vratio u meč.

Posle devetog gema Đere je zatražio pomoć fizioterapeuta. Vratio se, ali je izgubio naredni gem, samim tim i set. Novak je otišao na 2:0.

Videlo se na početku trećeg dela igre da se momak iz Sente slabije kreće, Kada ga je Novak brejknuo i poveo 2:0, odlučio je da preda, pa je Nole otišao u naredno kolo.

Za mesto u osmini finala, Đoković će igrati protiv Alekseja Popirina, koji se nalazi u odličnoj formi. Osvojio je turnir u Montrealu, a lagano je prošao kroz prva dva kola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati