Tenis

Milan Zarić

27. 07. 2024. 15:08 2

Moćni Novak GAZI u Parizu: Izgubio SAMO GEM na startu OI

Naš najbolji teniser Novak Đoković na silovit način se plasirao u drugu rundu na Olimpijskim igrama, pošto je na startu bio brutalan prema Australijancu Metjuu Ebdenu koga je savladao sa 6:0, 6:1 za manje od sat vremena. U narednom golu igraće protiv pobednika meča Rafael Nadal - Marton Fučovič.

Početni meč Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u potpunosti je bio lišen bilo kakve neizvesnosti, budući da je bio - jednosmerna ulica.

Nole je od početka nametnuo visok ritam, pa su se gemovi ređali. Protivnik nije znao šta ga je snašlo, pa je srpski teniser prvi set rešio sa 6:0 i to za 25 minuta.

U istom ritmu je i nastavio Đoković, nanizao je još četiri gema pre nego što se Ebden upisao u petom gemu drugog seta. Ali, to je bilo sve, pa je naš najbolji teniser lako priveo posao kraju i slavio sa 6:0, 6:1.

Drugi set: Đoković - Ebden 6:1

1:0 - Nema kraja Novakovom "teroru" na ovom meču. Nesigurni su bili Ebdenovi udarci, grešio je, kao i tokom prvog seta, pa je Nole za čas posla došao do tri brejk lopte. Pokušao je Australijanac našeg asa da iznenadi servisom "ispod ruke", ali je Đoković bio spreman i uzeo je poen na mreži.

2:0 - Pokušava publika malo da digne Ebdena, skandirala je njegovo ime, ali spasa nema - Novak je i ovaj gem uzeo sa nulom i sve čini da rival ovu lekciju dugo upamti.

3:0 - Sada se malo rasplamsala borba, ali je epilog bio isti - novi gem Đokovića. Došao je Ebden do 30:0, čime je prekinuo niz gemova koje je Novak osvajao sa nulom, potom je Nole došao do dve brejk lopte, koje nije iskoristio, ali jeste treću, i to posle duple servis greške Australijanca.

4:0 - Serija je nastavljena i sada Novaka samo dva gema dele od pobede u Parizu i plasmana u narednu rundu.

4:1 - Posle 10 izgubljenih gemova, uspeo je Ebden da se upiše na semafor i spreči "bicikl". Znao je to i da proslavi, baš kao i publika, pa su se u tom momentu začule ovacije.

5:1 - Ne dozvoljava, ipak, Novak rivalu da se ponada, pa je još jedan gem na svoj servis uzeo rutinski - bez izgubljenog poena.

6:1 - GOTOVO JE! Đoković je silovito priveo posao kraju i plasirao se u naredno kolo.

Prvi set: Đoković - Ebden 6:0

1:0 - Nije moglo bolje da počne. Jer, Novak je odmah pokazao da će se ovde za sve pitati, pa je i napravio rani brejk. Jeste Ebden ušao dobro u gem i uzeo prvi poen, ali je sve naredne osvojio Novak i rutinski rivalu oduzeo servis.

2:0 - Nešto teže je Novak potvrdio brejk nego što se očekivalo. Ebden je uspevao da muči Đokovića, da čak i dođe do izjednačenja, ne i nešto više od toga, jer je svetski broj dva potom vezao dva poena i uvećao prednost.

3:0 - Svaku šansu koristi Đoković na meču. Tako je uspeo da kazni i traljav drop šot Ebdena kojim je došao do brejk lopte koju je iskoristio "probivši" rivala na mreži. Sve za sada ide savršeno...

4:0 - Ma, savršeno! Nije rival u ovom gemu imao nikakve šanse, budući da je Novak ovaj gem uzeo bez izgubljenog poena, pa posle 17 minuta ima ogromnu prednost.

5:0 - PONOVO BREJK! Ovaj meč za sada izgleda kao jednosmerna ulica. Došao je Nole do dve vezane šanse da treći put protivniku oduzme servis - prvu nije iskoristio pošto je lopticu poslao u mrežu, ali mu se u narednom poenu revanširao Ebden, čiji je drop šot bio prekratak, pa je Đoković došao u situaciju da servira za prvi set.

6:0 - I lako je Novak završio posao. Bez izgubljenog poena u šestom gemu došao je do seta, u kom Metju Ebden nije uspeo da se "upiše".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati