Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

08. 09. 2024. 07:00 7

Dešavanja u šesnaestercu

Iz uobičajene gužve u šesnaestercu dešava se, neretko, da igrač napravi prekršaj koji sudija proceni kao nedozvoljen i da dosudi - penal!

A da se pred našim golom, upravo, dešava gužva u šesnaestercu, potvrdio je to i predsednik Aleksandar Vučić, zahvaljujući se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i zemljama BRIKS-a na njihovom pozivu da u oktobru dođe na njihov sastanak.

Taj poziv je našoj javnosti saopštio potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin koga je lično primio na susret i razgovor predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Čudno je da predsednik jedne tako velike i moćne države ugosti nekog potpredsednika Vlade. Naprosto, nisu na istom nivou. Ali, Vulin kod Putina uživa poseban tretman. Sa razlogom!

Ostaje nejasno da li je Vulin otišao na put po zadatku Vučića ili po zadatku nekog drugog.

Kako je moguće da Vulin tu, kao ekskluzivnu vest, saopštava našoj javnosti, a da predsednik Vučić, pred najširom javnošću, kaže da on zna za taj poziv još pre 10, 11 dana? Da li je ta nesinhronizacija slučajna? Ili je Vučić hteo da omalovaži Vulina kao "dobošara"?!

Vučić je, jasno kao dan, u prvi mah, dosta elegantno, odbio poziv pravdajući se "gužvom u šesnaestercu" koju će imati baš u isto vreme kad će se održati sastanak zemalja BRIKS-a. Čekaju ga, rekao je, brojni susreti sa predsednicima i premijerima više država u isto vreme kada se sastaje BRIKS.

Samo dan kasnije Vulin, preko Vučićevog RTS-a, objašnjava da Vučić nije odbio (?) poziv dodavši kako će se Putin i Vučić o svemu dogovoriti u telefonskom razgovoru.

A Vučić, naknadno, kaže da nije ni odbio ni prihvatio poziv!?

Očigledno da se u "šesnaestercu", pred našim golom, stvara sve veća gužva. Tim pre što je Vučić pozvao u svoj tim i neke jake evropske igrače koji mogu samo da zakomplikuju gužvu u našem šesnaestercu.

Ako bi sudija bio sa zapada, tražio bi i najmanji prekršaj da dosudi penal koji bi na našem golu branio Vulin. I obratno, ako bi sudija bio sa istoka, za napravljeni prekršaj, penal bi branio Vučić. A, poznato je da su retki golmani koji uspešno odbrane penal!

Cenu pobede i poraza bilo koje "ekipe", platiće, kao i uvek, svekolika domaća publika!

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati