Tenis

[ Izvor: Mediji ]

05. 07. 2024. 09:20 3

"Neću dozvoliti da me neko ponižava": Novak otkrio detalje sukoba i sraman potez navijača

Novak Đoković je uspešno prebrodio meč drugog kola protiv Džejkoba Firlija, britanskog tenisera koji je pružio neočekivano veliki otpor najboljem teniseru svih vremena.

Srpski as je u jednom trenutku ušao i u sukob sa jednim navijačem koji je sedeo blizu terena i konstantno provocirao našeg tenisera, a Đoković je zatražio i od sudije i obezbeđenja da ga izbace.

Do toga nije došlo, a Đoković je posle meča prišao navijaču i pokušao da razgovara sa njim.

- Nije hteo da me pogleda kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Meni se gotovo svaki meč dešavaju situacije koje su nepoželjne. U 95 posto slučajeva ja to tolerišem. To je nešto što je sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobedi, ti ispadneš… To je stvar ličnog izbora i njihovo pravo - objasnio je Đoković.

Ipak, istakao je kada povlači granicu i do kada ide njegova tolerancija.

- Međutim, kad neko pređe liniju sportskog ponašanja - ja reagujem. Takav sam ceo život i biću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me neko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam. Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je kako velika većina, gotovo svi, samo spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu ili njoj - završio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati