Hronika

[ Izvor: N1 ]

08. 07. 2024. 09:18 6

Svi uhapšeni aktivisti "Ne damo Jadar" posle saslušanja pušteni da se BRANE SA SLOBODE

Svih sedmoro aktivista Udruženja "Ne damo Jadar" pušteni su da se brane sa slobode i protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, izjavio je advokat uhapšenih Dušan Filipović.

Kako je Filipović rekao za N1, sinoć posle ponoći je završeno saslušanje svih uhapšenih koji su saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Aktivistkinja Udruženja "Ne damo Jadar" Marijana Petković rekla je juče za N1 da je privedeno sedmoro aktivista ovog Udruženja nakon blokade pruge Loznica - Zvornik koji se protive iskopavanju litijuma na području Jadra.

Tokom večeri ispred lozničkog SUP-a okupili su se aktivisti i građani, a policajci su blokirali ulaz u zgradu. Protiv sedmoro ekoloških aktivista iz organizacije "Ne damo Jadar" policija je podnela krivične prijave zbog "ometanja u radu policijskih službenika" i "napada na policijske službenike".

Advokat Dušan Filipović naveo je da će privedeni biti pušteni jer tužilaštvo nije predložilo zadržavanje.

Nebojša Petković nešto pre ponoći prvi je napustio zgradu policijske stanice, a okupljeni su ga dočekali aplauzom i kažu da čekaju ostale da budu pušteni.

Advokat Dušan Filipović rekao je da je od sedam privedenih petoro saslušano u svojstvu osumnjičenih za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

- Svi su demantovali navode optužbi koje im se stavljaju na teret. Tužilaštvo nije predložilo zadržavanje i svi će biti pušteni iz policijske stanice - naveo je advokat Filipović.

Iz policijske stanice u Loznici Beti je rečeno da se petorica privedenih sumnjiče za krivično delo "ometanje u radu policijskih službenika", a dvojica za "napad na policijske službenike".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati