Kuhinjica
08. 07. 2024. 07:17 0
Nema ko ne voli urmašice! Starinska poslastica koja se lako pravi
Ako ste ljubitelj starih poslastica, danas napravite urmašice...
Sastojci:
2 čaše (od 2dcl)
ulja
čaša vode
700 g glatkog brašna
kesica praška za pecivo
Za sirup:
2 čaše (od 2 dcl)
šećera
1,5 čaša vode
2 kriške limuna
Priprema:
U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.
Testo prohladiti, praviti urmašice i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople preliti toplim sirupom.
Za sirup šećer, vodu i kriške limuna staviti da provre i kuvati tri minuta od tog trenutka.
Komentari 0
ostavi komentar