Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

26. 01. 2024. 14:16 0

Novi epski preokret Medvedeva za finale AO

Danil Medvedev plasirao se u finale Australijan opena i tamo će se sastati sa Italijanom Janikom Sinerom, koji je ranije danas eliminisao Novaka Đokovića.

Treći igrač sveta je u polufinalu pobedio šestog, Nemca Aleksandra Zvereva, sa 3:2. Slavio je nakon velike borbe i fantastičnog preokreta, a po setovima je bilo 5:7, 3:6, 7:6 (4), 7:6 (5), 6:3.

Duel na "Rod Lejver areni" trajao je četiri sata i 22 minuta.

Medvedev je drugi put na ovom turniru okrenuo 0:2 u setovima, pošto je na taj način savladao i Finca Rusovorija u drugom kolu, a treći put je pobedio rezultatom 3:2, jer je i u četvrtfinalu protiv Poljaka Hurkača morao da igra pet setova.

Zverev je još jednom potvrdio da ima problem kada treba da završi one najvažnije mečeve. Podsetimo, on je u finalu US opena 2020. godine vodio 2:0 u setovima protiv Dominika Tima, ali je izgubio taj susret. Sanjao je da će u Melburnu doći do svoje prve grend slem titule, ali od toga neće biti ništa.

Medvedev će u nedelju igrati svoje šesto grend slem finale, treće u Melburnu, i napašće drugu titulu, a prvu u Australiji. Jedini GS trofej uzeo je 2021. na US openu. Siner je prvi put ušao u finale nekog grend slema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati