Tenis

Direktno.rs

30. 01. 2024. 08:43 4

Nole: Kad čujem vatromet, setim se bombardovanja (VIDEO)

Novak Đoković, prvi teniser sveta, bio je gost u emisiji "Today Show" na australijskoj televiziji Kanel 9, gde je govorio sa Karlom Stefanovićem i tom prilikom se dotakao mnogih tema.

Najbolji teniser planete se ponovo prisetio perioda odrastanja i teških uslova u kojima je počela njegova karijera.

- Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine, kada nijedan srpski sportista nije mogao da učestvuje na međunarodnim takmičenjima. Bila su to izazovna vremena, ali me to očvrsnulo. Lako sam mogao da odem drugim putem, međutim mislim da je moja sudbina bila da igram tenis i ostvarim velike rezultate - rekao je Đoković.

Novak je istakao da je bombardovanje NATO pakta na Srbiju imalo jak uticaj na njega.

- Imao sam 12 godina u vreme kada je dva i po meseca non-stop trajalo bombardovanje. Ponekad se setim toga, najčešće kad čujem vatromet jer me on podseti na eksplozije bombi. Nije prijatno, to je verovatno trauma. Mislim da je i to povezano s činjenicom da ne odustajem - rekao je Đoković i nastavio:

- U Srbiji postoji izreka: možete da nam ubijete telo, ali ne i dušu. Verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji ostvarilo ono što sam ja uspeo? Ne govorim to da bih se hvalio, već samo želim da se podsetim i shvatim šta sam ostvario - istakao je vlasnik 24 grend slem titule.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati