Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

27. 05. 2022. 18:07 3

I "Kralj šljake" lako do osmine finala

'Kralj šljake'' nastavlja da ređa pobede na svom omiljenom turniru. Danas je Rafael Nadal izborio plasman u osminu finala Rolan Garosa, pošto je posle dva sata i 13 minuta igre savladao 29. igrača sveta, Holanđanina Botika Van de Zandšulpa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Počelo je neobično, Holanđanin je već u prvom gemu uspeo da napravi brejk, ali mu je Nadal odmah uzvratio. Ravnopravna borba vodila se do šestog gema, a onda Španac pravi novi brejk za vođstvo od 4:2 i tu prednost je zadržao do kraja seta.

U drugom setu Nadal nije dao baš nikakvu šansu svom rivalu, poveo je bez problema sa 5:1 i do kraja seta Van de Zandšulp je uspeo da osvoji još samo jedan gem.

Izgledalo je da će Nadal u trećem setu biti i najubedljiviji, jer je poveo sa 4:0, svi su očekivali da će brzo završiti meč, ali tek onda je Holanđanin počeo da pokazuje zašto je u Top 30 igrača sveta i kako je stigao do trećeg kola Rolan Garosa. Vezao je tri gema u nizu, smanjio na 4:3 i stavio Nadala pod pritisak. Bio je Španac pomalo uzdrman u tim trenucima, videlo se to i u narednom gemu u kom je dužim pauzama između servisa uspeo da razbije ritam rivala koji je to prigovorio sudiji, ali je Nadal prošao bez opomene i poveo sa 5:3.

I dalje se Van de Zandšulp nije predavao, dobio je naredni gem na svoj servis, a onda pružio odličan otpor u poslednjem gemu, imao i brejk-loptu, ali je nije iskoristio, što Španac ne prašta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati