Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

08. 08. 2024. 09:03 4

Bokserka za koju sumnjaju da je muško prebila rivalku, o potezu poražene svi pričaju (VIDEO)

Tajvanska boskerka Lin Ju - Ting, koja je jedna od dve za koju je dokazano da ima muške hromozome, očekivano se plasirala u finale Olimpijskih igara i boriće se za zlato u perolakoj kategoriji.

Ona je jednoglasnom odlukom sudija pobedila Turkinju Esru Jildiz, a na društvenim mrežama pojavilos e nekoliko snimaka na kojima se vidi kako je Lin žestoko udarala rivalku i bacala je na konopce.

Ono što je Turkinja mogla da uradi jeste samo to da skrene pažnju na nepravdu o kojoj se priča tokom Igara, gde su Lin Ju-Ting i Imane Kelfi dobile dozvolu da se takmiče, iako im Međunarodna bokserska federacija ne dozvoljava.

A skrenula je tako što je pokazala slovo "X" koje inače označava jedno od dva (XX) i predstavlja strukturu ženskog hromozoma. S druge strane, njena rivalka, kao i Imane Kelfi, kod sebe imaju prisustvo muških "XY" hromozoma koji su nađeni psole DNK analize.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati