Ostali sportovi

M. Z.

09. 01. 2024. 19:57 0

Srbija lako sa Maltom, sad na Francuze u osmini finala

Vaterpolisti Srbije su takmičenje u grupnoj fazi završili sa sve tri pobede, pošto su poslednjem kolu grupe C lako savladali Maltu sa 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2). Tako će sa prvog mesta u osminu finala, gde će im rival biti Francuska, koja je zauzela poslednje mesto u grupi A.

"Delfini" su meč sa Maltežanima dočekali posle ubedljivih pobeda protiv Izraela i Nemačke, pa je samo trebalo da završe posao i protiv autsajdera overe prvo mesto, u čemu su na kraju i uspeli.

Pitanje pobednika se na ovom meču nije postavljalo ni u jednom trenutku, za sve su se pitali izabranici Uroša Stevanovića, pa je jedina dilema bila kojim će rezultatom biti okončan duel.

Naši momci su silovito ušli u meč, pa su sve dileme oko konačnog ishoda praktično rešili u prvoj četvrtini, koju su završili sa ubedljivih 5:0.

Ali, opuštanja nije bilo. Nastavili su "delfini" da i u drugom periodu cepaju mrežu rivala, koji nije znao šta ga je slašlo. Srbija je u ovaj deo meča dobila sa pet golova razlike, pa je na poluvreme otišla sa ogromnom prednošću - 11:1.

Već tada je bilo jasno da nedoraslog rivala čeka brodolom, što se na kraju i desilo. Nastavili su vaterpolisti Srbije da se poigravaju sa nedoraslim rivalom, koji je samo čekao da se meč što pre završi.

Doduše, uspeo je da mrežu Srbije zatrese jedanput u trećoj četvrtini, ali je, sa druge strane, primio i pet golova, pa je na poslednjih osam minuta na semaforu pisalo 16:2.

"Delfini" su na siguran način priveli posao kraju i u poslednjoj četvrtini, slavili su sa 21:4, čime su overili prvo mesto u grupi C, u kojoj su bili apsolutni favoriti.

Ali, slobodno se može reći da oni pravi izazovi tek slede. Prvi je meč osmine finala protiv Francuske, koji je na programu u sredu od 18.30 časova, posle kog će, nadaju se svi navijači u Srbiji, Mandić, Jakšić, Radulović i društvo izboriti plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati