Ostali sportovi

Direktno.rs

13. 02. 2024. 20:00 0

Vaterpolo ČUDO: Francuzi eliminisali Mađare!

Vaterpolo reprezentacija Francuske napravila je senzaciju na Svetskom prvenstvu u Dohi. Posle velike borbe, Francuzi su pobedili Mađare sa 11:10 (2:4, 1:3, 3:1, 5:2), stigli su do polufinala u kojem će igrati protiv Hrvatske. Drugi polufinalni par čine Španija i Italija.

Prevagu na tasu Francuske doneli su Tomas Vernu sa četiri, Ugo Kruzija sa tri i Mihael Bodegas sa dva gola. Kod Mađarske, Đorđo Zalanki je postigao tri, a Deneš Varga dva gola.

Mađarska je kontrolisala dešavanja u bazenu. Vodila je posle prve deonice sa 4:2, na poluvremenu sa 7:4. Mađari su verovatno pomislili da je sve gotovo, ali Francuzi nisu ni pomišljali na predaju.

Uoči poslednje deonice na semaforu je pisalo 8:6. Mađari su i dalje imali prednost, ali usledila je furiozna partija Francuza, koji su na nešto više od dva minuta pre kraja, posle golova Kruzijea, Mariona Vernua i dva puta Tomasa Vernua stigli do 10:9. Izjednačenje Mađarima je doneo Anhel.

Mađari su se potom odbranili, nisu iskoristili napad za vođstvo, a Tomas Vernu je petim golom na utakmici doveo Francusku jako blizu senzacije i plasmana u polufinale. Mađari su imali tri sekunde da stignu do izjednačenja, gola nije bilo, veliko slavlje je moglo da počne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati