Ostali sportovi

Direktno.rs

31. 08. 2023. 20:09 0

Odbojkaši maksimalni: Nadigrali i Belgiju

Odbojkaši Srbije ostvarili su i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. U drugom kolu grupe A savladali su Belgiju sa 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20).

Na taj način su ostali na prvom mestu, budući da su u prvom kolu bili sigurni protiv Švajcarske, kojoj nisu dozvolili da uzme ni set. Belgijanci su uspeli da dođu do jednog seta, ali ništa više od toga, pa "orlovi" posle dva kola imaju maksimalnih šest bodova.

Velika borba viđena je u prvom setu. Nijedna reprezentacija nije uspevala da napravi osetniju prednost. Belgija je čak vodila sa 22:21, ali onda je usledila serija Srbije od četiri poena koja su joj donela prvi set.

Nije to pokolebalo Belgijance. Odlično su ušli u drugi deo igre, odvojili se sredinom seta na tri poena viška (13:10) i do kraja samo uvećavali prednost za poravnanje skora.

Vratili su se "orlovi" u trećem setu. Odvojili su se srpski asovi na 21:16, rutinski rešili ovaj deo igre i stigli na set do pobede.

Dugo je bilo neizvesno u četvrtom setu. Srbija je napravila seriju od tri poena pri rezultatu 14:13, otišla na plus četiri, ali je Belgija ponovo prišla na minus jedan (18:17). Ipak, novom serijom Srbija dolazi do važnog trijumfa.

Pavle Perić je bio najefikasniji u timu Srbije sa 14 poena, Atanasijević je imao 11, a odlični Marko Podraščanin 10 poena.

Naredni protivnik srpskog nacionalnog tima je domaćin Italija u petak od 21 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati