Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

07. 10. 2023. 10:45 2

Odbojkaši će do Olimpijskih igara morati težim putem

Više nema ni teoretskih šansi. Srbija neće izboriti olimpijsku vizu na kvalifikacionom turniru u Tokiju, pa će kroz Ligu nacija naredne godine morati da se bori za što bolji plasman na FIVB rang listi kako bi se našla u Parizu.

Izabranici Igora Kolakovića izgubili su u subotu od Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:17).

Bio je to njihov treći poraz u grupi B, pa sa skorom 3-3 pred poslednje kolo nemaju šansu da se domognu jedne od prve dve pozicije koje garantuju mesto na Olimpijskim igrama.

"Plavoj četi" ostaje nada da će se naći u Parizu preko rang liste. Prema pravilniku, preostalih pet učesnika olimpijskog turnira biće poznato 24. juna, po okončanju preliminarne faze Lige nacija.

Prioritet prilikom određivanja imaće selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije, a potom najuspešnije selekcije sa FIVB rang. Srbija je u ovom trenutku na devetom mestu, pa ima čemu da se nada.

Amerikanci su ovom pobedom obezbedili plasman na Olimpijske igre.

Kada je reč o utakmici koja je odigrana ovog prepodneva, Met Anderson i njegovi saigrači su lako došli do pobede. Razlika u odnosu snaga u ovom trenutku je bila velika i bila je očigledna. Srbija je ponovo bila daleko od svog nivoa, nedostajalo je prepoznatljive energije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati