Ostali sportovi

Direktno.rs

31. 07. 2021. 12:15 36

Novak: Igraću na sledećim Olimpijskim igrama!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je nakon poraza u meču za bronzu u Tokiju da će nastupiti i 2024. godine na Olimpijskim igrama u Parizu.

Novak je nakon poraza od Pabla Karenja Buste (1:2) u meču za treće mesto naveo da je morao da se povuče iz miks dubla zbog više povreda. U paru sa Ninom Stojanović trebalo je, takođe, da se bori za bronzu, ali su predali meč bez borbe Australijancima Barti i Pirs. 

Đoković kaže da mu je žao što nije osvojio medalju za Srbiju, ali da ne žali uopšte što je došao na Igre u Tokio. Takođe kaže da je uvek čast da igra za Srbiju i da će zato probati da se nađe na Igrama i u Parizu za tri godine.

- Morao sam da se povučem zbog više povreda. Izvinjavam se navijačima, želeo sam medalje isto koliko i oni. Dao sam sve od sebe. Čast mi je da igram za Srbiju. Nadam se da me to neće sprečiti da idem na US Open. Ne kajem se što sam došao i što sam dao sve od sebe, jer kako bih se kajao. To je normalna stvar da kada si na Olimpijskim igrama pokušaš da doneseš medalju za svoju zemlju. Za neki moj standard i moja očekivanja ovo nije idealan rezultat. Izvinjavam se svima koje sam se razočarao. Žao mi je i zbog Nine isto, otkazalo mi je potpuno telo, igrao sam pod lekovima, bolovima - kaže Novak Đoković.

On dodaje da je daleko od toga da želi da svali krivicu na učešće na Olimpijskim igrama zbog onoga što će se eventualno desiti. Ipak veruje da će se spremiti za US Open.

- Dao sam sve, šta god da mi je ostalo u rezervoaru, nije bilo mnogo. Posledice fizičke neće nadam se stvoriti problem za mene za US Open. O tome ne mogu da govorim, nisam siguran. Ne žalim jer je nužno da daš sve od sebe kada igraš za svoju zemlju - kazao je.

Najbolji teniser sveta je takođe rekao da postoji mogućnost da se nađe i u Parizu na Olimpijskim igrama za tri godine. Ipak poručuje da ne zna šta će biti do tada, ali zna da je igranje za Srbiju ono što ga motiviše.

- Nije toliko daleko, ali opet jeste donekle. Jer nemam 25 godina. Ali ne vidim kraj svoje karijere. Olimpijske igre, Dejvis Kup, Grend slemovi, ATP Kup. To me najviše inspiriše da nastavim, igranje za Srbiju je privilegija i čast, želim da igram i u Parizu. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju - poručio je Novak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati