Ostali sportovi

Direktno.rs

08. 05. 2021. 23:04 0

"Srpski" Solnok uzeo Evropa kup

Mađarski Solnok osvojio je po prvi put u klupskoj istoriji Evropa kup, pošto je posle dve utakmice i peteraca bio bolji od OSC-a iz Budimpešte. U prvom meču bilo je 14:11 za Solnok, dok je u revanšu OSC bio bolji u regularnom delu sa 11:8, ali su igrači Solnoka bili bolji prilikom izvođenja peteraca, pa je na kraju rezultat bio 11:11. Junak utakmice je golman Solnoka, Viktor Nađi, koji je odbranio sva tri peterca.

Trener Solnoka Živko Gocić osvojio je svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri koju je započeo 2018. godine. Po prvi put Kup Evrope su osvojili srpski reprezentativci, Duško Pijetlović i Radomir Drašović, dok je Filip Filipović u ovom takmičenju trijumfovao i sa Radničkim 2013. godine.

Solnok je bolje otvorio meč u Budimpešti i tokom prvog perioda vodio je 2:0, ali je domaća ekipa stigla do izjednačenja. Usledila je igra po principu gol za gol, a na kraju prvog poluvremena meč je bio u egalu - 5:5.

Početkom treće deonice, OSC je uspeo da povede sa 6:5, ali su odmah usledila dva gola u režiji Filipa Filipovića i Petera Šolmoca, pa je Solnok imao prednost od jednog gola. Uoči poslednjeg kvartala, na semaforu je pisalo 7:7. Solnok je i dalje imao prednost od tri gola iz prvog meča.

Tri minuta pre kraja OSC je vodio 10:8, a Solnok nije iskoristio igrača više da smanji zaostatak i tako uveća šanse da sve reši u regularnom delu utakmice. OSC je to iskoristio i golom Balaša Haraija stigao je do tri gola prednosti (11:8). Do kraja su obe ekipe imale po još jednu veliku šansu. Duško Pijetlović je obezbedio novog igrača više, a Živko Gocić zatražio minut odmora, kako bi Solnok stigao do gola. Gola nije bilo, a sa druge strane Viktor Nađi zaustavio odličnu šansu domaćih.

Usledili su peterci, a upravo je Nađi bio junak, pošto je zaustavio sva tri peterca OSC-a. Na drugoj strani sigurni su bili Filip Filipović, Adam Nađi i Akoš Konarik.

Upravo je Konarik sa četiri gola bio najefikasniji, dok je Filip Filipović dodao tri, a Adam Nađi dva pogotka. Po jednom su se u strelce upisali Duško Pijetlović i Radomir Drašović, a kod OSC-a je najraspoloženiji bio Balaš Erdelji sa pet golova.

Vaterpolisti Solnoka su nedavno obezbedili plasman u finale šampionata Mađarske, a sada čekaju rivala iz drugog polufinala, u kojem se sastaju OSC i Ferencvaroš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati