Ostali sportovi

M. Z.

17. 03. 2021. 21:47 0

Evrokup: Radnički nije uspeo da iznenadi Solnok

U derbiju četvrtfinala Kupa Evrope vaterpolisti Radničkog pružili su sjajan otpor glavnom favoritu za osvajanje takmičenja, mađarskom Solnoku, ali nisu uspeli da ga iznenade, pošto su poraženi sa 12:14.

Lider šampionata Mađarske, sastavljen za velika dela, stigao je u Kragujevac na kormilu sa bivšim srpskim reprezentativcem Živkom Gocićem, čiji su glavni aduti u bazenu Filip Filipović, Duško Pijetlović, Radomir Drašović, te golman Mađarske Viktor Nađ i bek Danijel Angjal.

Međutim, mlada i talentovana kragujevačka ekipa pokazala je u većem delu meča da je željna ovakvih nadmetanja sa najboljim ekipama.

Ipak, nisu najbolje otvorili utakmicu izabranici Uroša Stevanovića. Filipović je na startu realizovao peterac, a potom su sa igračem više precizni bili Pijetlović i Konarik - 3:0. Radnički, sa druge strane, nije koristio svoje prilike, sve do šestog minuta, kada je Strahinja Rašović bio siguran iz peterca (3:1).

Na startu druge četvrtine domaći su se vratili u meč, pošto je levoruki Aleksa Ukropina vezao dva gola (3:3). Međutim, Mađari nisu dopuštali preokret. Održavali su gol prednosti gotovo do kraja deonice, ali se Strahinja Rašović sa dva gola pobrinuo da se na poluvreme ode sa egalom - 6:6.

Kragujevčani su prvi put došli u vođstvo na početku drugog poluvremena, sjajnim pogotkom Nikole Lukića sa distance (7:6), ali ne zadugo, pošto je Solnok napravio seriju od četiri pogotka i ponovo došao do "plus tri" (10:7). Radnički se nije predavao, pa je pogocima Rašovića i Ukropine prišao na gol zaostatka (10:9), međutim odmah su Mađari dobili igrača više, a precizan je bio Danijel Angjal, koji se zatim još jednim pogotkom postarao da njegov tim u poslednji period ipak uđe sa tri gola "viška" – 12:9.

Ni to nije nateralo izabranike Uroša Stevanovića na predaju. Naprotiv, vezali su dva gola preko Rašovića i Kruga i pet minuta pre kraja ponovo prišli na gol zaostatka (12:11), ali svaki put kada bi se pribrižili, gosti bi pogađali sa igračem više. Na kraju Adam Nađ je sa dva gola obezbedio prednost Mađarima pred revanš, a Radnički je propustio nekoliko prilika da sa povoljnijim skorom dočeka duel u Solnoku.

Najefikasniji u redovima Radničkog bio je Strahinja Rašović sa pet golova, a u stopu ga je pratio Aleksa Ukropina sa četiri. Na drugoj strani, Nađ i Segalmi postigli su po tri pogotka, a Filipović i Angjal po dva.

Revanš meč na programu je za nedelju dana u Solnoku, a pre toga Kragujevčani u subotu, od 19.30 časova, igraju utakmicu 13. kola Superlige Srbije, sa Starim gradom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati