Košarka

[ Izvor: sportal.rs ]

17. 10. 2024. 18:47 1

Novi Partizan nezaustavljiv: Evo kako su od 16.mesta stigli do vrha

Partizan je u 3. kolu Evrolige, uz manje oscilacije u igri, pobedio ekipu Bajerna i tako ostvari prvu pobedu ove sezone u eliti. Ovog četvrtka već ih očekuje meč 4. kola protiv Makabija na gostovanju u beogradskom Pioniru. Već na ovom malom uzorku odigranih utakmica može se zaključiti da Partizan igra potpuno drugačije nego prošle sezone, o čemu najbolje svedoči jedan statistički podatak.

Naime, ono što se prethodne sezone, između ostalog, mnogo zameralo Željku Obradoviću, jeste činjenica da je Partizan imao mali broj asistiranih poena. Većinski su igrači sve sami kreirali i to je navijačima često smetalo.

Partizan na prva tri meča prosečno beleže 20,5 asistencija po meču, što ih je dovelo na drugu poziciju u ovoj kategoriji. Poređenja radi, prethodne sezone su imali prosek od 14,4, što im je bilo dovoljno za 16. poziciju, dok su sezonu pre toga bili na 15,1 - dovoljno za 18. mesto Evrolige.

 Posle pobede nad Bajernom, prezadovoljan je bio i sam Željko Obradović.

- Posledica dobrog porcenta šuta je ono što insistiramo na treningu. Poštujemo prostor i tajming i to pretačemo u poene. To nam je falilo u prve dve utakmice. Slika je neuporedivo bolja. Otvorili smo utakmicu sa fenomenalnim šutem, dobri su procenti i ne treba da se zaustavimo – poručio je trener Partizana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati