Košarka

Direktno.rs

11. 08. 2024. 15:31 10

Rasol, punjena gurmanska i zašto "rakija nije Google translate": Najjača reakcija na slavlje "orlova" (FOTO)

Košarkaši Srbije su oduševili naciju na Olimpijskim igrama u Parizu, budući da su u meču za treće mesto savaldali Nemačku i došli su do bronze. I čim je meč završen, nastalo je veliko slavlje, najpre u autobusu, a onda i u samom gradu, odakle su stigli hit snimci.

Bilo je veselo u taboru košarkaša Srbije, nazdravljalo se, naručivale su se pesme, a onda je došlo vreme da se "orlovi" vrate u halu na dodelu medalja.

I iz dvorane su došli neverovatni snimci, budući da su u centru pažnje bili Bogdan Bogdanović, koji zamalo da "iskulira" šeika, potom Nikola Jokić i Ognjen Dobrić koji su se jedva suzdržali da se ne smeju kada im je Pau Gasol uručivao medalju, ali i Davidovac koji je "tresao" Jokića.

Naravno, bilo je sve to inspiracija za duhovite analize svega onog što se dogodilo u subotu, a možda najduhovitija analiza stigla je od Arsena Čarkića, čiju objavu sa Fejsbuka prenosimo u celosti.

"Nisam gledao dodelu medalja nego sam (budala) otišao na Tviter da probam da shvatim šta se to danas/noćas događalo nakon utakmice i zaključio sledeće:

Dodela medalja je kasnila jer su organizatori pokušavali da pronađu košarkaše Srbije po Parizu, na kraju su ih našli u grilu "Kod Miće Lepog" u 18-tom arondismanu (il što bi se reklo kod nas "becirku").

Na molbe i objašnjenja ljudi iz organizacije da jednostavno moraju da se pojave na dodeli medalja i odgovor "A što mora, zabole nas p**a za vaše medalje" konačno su uspeli da ih privole, ali pod uslovom da Žan-Žak Furnije (glavni organizator završne dodele medalja u Bersiju) pre američke himne otpeva "Ptico moja bijeli labude" od Bajage Malog Knindže.

Žan-Žak za naše medije kaže da nije bilo lako, ali je uspeo, te dodaje da smatra da je jedan od najvećih uspeha bio i to što ih je ubedio i to da harmonikaš ne može da dobije medalju i da vlasnik bifea "Kod Miće Lepog" ne može da organizuje dodelu medalja, te da oni ne mogu da igraju sutra i vaterpolo meč, odnosno da su Olimpijske igre za njih večeras završene. U međuvremenu Bogdan je od konobara tražio zastavu, a Jokić od predsednika FIBA koji je krenuo da ga nešto pita tražio "punjenu gurmansku".

Aleksa Avramović je izgrlio sve prisutne u dvorani, Jokić je pitao LeBrona "jeste dobili?", Bogdan je šefu Olimpijskog komiteta tražio da se odmah produži za Los Anđeles i da iduće Olimpijske igre počnu u ponedeljak, a Dobrić je tražio da se uvede nova kategorija za "MVP-ja sa najviše promila alkohola u krvi" pošto je Jokić već prvi u poenima, skokovima, asistencijama i ukradenim loptama. Gudurić u međuvremenu objašnjava Avramoviću zašto "rakija nije google translate" i da ne pokušava da sa svima u sali priča na njihovom maternjem jeziku.

Za to vreme ekonom reprezentacije objašnjava Žan-Žaku šta je rasol i zašto mu treba, a on za to vreme objašnjava košarkašima Amerike i Francuske da bronza nije "glavna medalja" i pokušava da ih oraspoloži. Istovremeno Kevin Durant drnda mobilni telefon i po Tviteru se svađa sa ljudima iz Denvera i Kolorada koji mu šalju komentare da neće nikad biti bolji od Jokića dok ne nauči da peva "Volimo te otadžbino naša". Marinković nudi LeBronu petsto evra da mu proda MVP trofej sa objašnjenjem "Treba mi za mog brata Nikolu, šta te bole pa**a i ti si ga kupio."

Pešić za to vreme nekom rumunskom novinaru objašnjava da oni nisu tražili da budu nebeski narod, već da on funkciju selektora obavlja božanskim proviđenjem "vrlo odgovorno" i nastavlja da mu objašnjava nijanse u pripremanju janjetine s ražnja u Pirotu u odnosu na Paraćin. Na dva metra od njega pomoćni trener domaćim medijima objašnjava da je njegov najveći profesionalni uspeh u životu to što ih je uopšte doveo na dodelu medalja. Iza njih Milutinov pokušava da nagovori Avramovića da prestane da grli Gasola jer čovek mora da ide kući.

Uglavnom, Olimpijski komitet je na osnovu gorkog iskustva ove Olimpijade zaključio da se više nikad utakmica za bronzu neće igrati u ranim jutarnjim časovima.

Toliko za sad, javićemo se sa dodatnim detaljima sutra oko podne prije utakmice vaterpolista.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati