Košarka

[ Izvor: Mocart sport ]

01. 07. 2024. 18:57 2

Partizan diže ruke od Monekea: Baskonija traži 1,5 miliona evra

Verovatno je svaki navijač Partizana ovog leta poželeo da kod Željka Obradovića dođe energični i harizmatični Čima Moneke iz Baskonije. Momak koji je oduševio sve u Evroligi prošle sezone nikada nije krio da je ostvario konekciju sa ljudima u Srbiji, baš zbog toga se Partizan nekoliko puta raspitao oko statusa igrača u pokušaju da ga dovede, ali svaki put crno-beli su udarili o zid. Razlog je jednostavan. Baskonija ne želi da se odrekne igrača koji ima ugovor na narednu sezonu pa je zbog toga određeno ogromno obeštećenje od 1.500.000 evra. Nešto što klub iz Humske jednostavno ne može da isprati.

Postojala je nada da bi u Baskoniji mogli da se odreknu igrača i da se ugovor sporazumno raskine ili da se barem obeštećenje drastično umanji, ali pred Partizanom je nemoguća misija, barem ovom trenutku. Ostaje da se vidi da li ga novi trener Pablo Laso vidi u planovima za narednu sezonu, ali ako uzmemo u obzir kako je igrao prošle sezone... verovatno bi svaki trener želeo da vidi Monekea u svom sastavu.

- Kodi i Moneke imaju ugovore i za sledeću sezonu. Ali, kao i u svim ugovorima, postoje izlazne klauzule i druge situacije. Volelo bismo da nastavimo saradnju sa njima, nalazimo se u periodu razgovora i pregovora sa njima. To mora da bude nečujni rad, ali smo veoma ambiciozni - rekao je ovog leta generalni menadžer Basknije, Filiks Fernandez koji je napravio veliki potez i doveo Pabla Lasa na klupu.

Sve bi moglo da bude drugačije naredne godine kada Moneke bude zvanično slobodan igrač, ali sada... nije realno očekivati da Čima Moneke obuče crno-beli dres.

- Dobijam poruke svaki dan. Sve je počelo posle te utakmice sa Partizanom na početku sezone i od tada, bukvalno svaki dan navijači iz Srbije mi se javljaju. Zahvalan sam na ukazanom poštovanju, na ljubavi. Ne znam šta donosi budućnost, da li ću nekada igrati ovde...ali stvarno iz sveg srca želim da kažem hvala - rekao je bio Moneke o pozivima navijača i porukama.

Partizan je do sada doveo Vanju Marinković, Ife Lundberga i Frenka Nilikina. Međutim spremna je i nova petorka. Dogovoreni su Sterling Braun, Ajzea Majk, Mario Nakić, Isak Bonga, Arijan Lakić i Tajrik Džons. Svi oni treba da se ozvaniče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati