Društvo i ekonomija

D. Ljutić

03. 07. 2024. 20:30 10

Slučaj "litijum": Kad Vučić u pomoć pozove POLIGRAF

U Srbiji postoji samo jedna sprava koja ima više istine u sebi od poligrafa. A to je predsednik. On ga je što na sebi, što na drugima isprobavao više puta, i uvek je detektor laži lagao potvrdivši da predsednik nikada ne laže, kao ni oni koji sa njim dele svoju verziju nepodnošljive istine. Preciznije, "imam poligrafske oči, istina nikad neće doći". Predsednik Srbije izjavio je da neće pustiti "nekim službama“ da drugi put daju "šuster - mat“ po pitanju iskopavanja litijuma u Srbiji, kao što su, kako je rekao, to uradili prošli put, i pozvao je lidere protesta "Ne damo Jadar“ da idu zajedno na poligraf, da se vidi ko je "plaćen“.

Mašina ne laže, tako je svojevremeno Aleksandar Vučić govorio o poligrafu. U prevodu, ako mašina kaže da osoba laže, onda to mora da bude istina. Međutim, dok je to govorio, Vučić nije bio priključen na poligraf. Što, ako govorimo o Vučiću, automatski odmah nameće opravdanu sumnju. I navodi nas da mu ne verujemo, a to i nije tako teško. Valjda. Drugo bi bilo da je bio na poligrafu. Sad imamo slučaj litijuma.

- Oni neka izaberu mesto za poligraf, pa da vidimo da li su primili pare. Je li taj (Nebojša) Petković i njegova porodica primila pare, ti govornici, je li taj Blagojević primio 700.000 evra ili nije, ili sam ja primio nešto. Oni danas protiv, a ja bez dinara za, znate zašto, jer je meni Srbija važna - rekao je Vučić.

On je izjavio i da postoje ljudi koji se bore za nešto, imaju ideale, i da njega niko ne može da ga utiša i spreči da govori o tom projektu, jer, kako je rekao, zna da je to put u ogroman napredak Loznice, Rađevine i Podrinja, kao i Srbije.

Ali, dok to govori, nigde ni traga od poligrafa. Predlog je dat. Stavite ove iz "Ne damo Jadar" na poligraf odmah i pitajte šta hoćete, ne verujte svojim očima, verujte poligrafu. Da li je vaš razum zdrav, proveriće poligraf. Nije vam ni potreban razum, dovoljan je poligraf. Zamislite Srbiju kao poligrafsku utopiju. Eto, svojevremeno je sada već bivši ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio u Skupštini Srbije da može da ode na poligrafsko ispitivanje za sve tvrdnje koje je izneo na prethodnih nekoliko sednica, na kojima poslanici raspravljaju o nepoverenju njemu kao ministru. Nije otišao. Bio je neki problem sa kablovima.

Krajnji garanti istine u Srbiji su Vučić i poligraf. Nažalost, u Srbiji postoji samo jedna sprava koja ima više istine u sebi od poligrafa. A to je predsednik. Nek mu postavljaju pitanja zli opozicionari i neka pokušaju da ga uhvate u istini. Ne boji se veliki šef, zna da to nije moguće. Kako i misle da otklone laži koje su davno postale javno dobro? Svako o svakome zna sve, to su užasne predsednikove tajne, i njihova važnost i čuvanje jednaki su opstanku po svaku cenu.U javnom životu Srbije u jednom trenutku pitanje davanja iskaza na poligrafu postalo je merilo svake vrednosti, a u medijima, pogotovo režimski, nagađalo se šta znači ako neko "prođe“ ili "ne prođe“ na poligrafu ili u narodu ponaznatijem kako detektor laži.

Poligrafsko ispitivanje tek je jedna od mnogih kriminalističkih taktika i to najmanje pouzdana, ali je u Srbiji poligraf postao aparat čiji je sud konačan. Kako je jedan električni uređaj postao tako važno sredstvo politike u Srbiji? Svi se, pa i predsednik Srbije, očito u nedostatku boljeg, sada hvataju poligrafa, u punom neznanju, ali sa očiglednim zadnjim namerama.

Neka se Srbija valja u istini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati