Tenis

[ Izvor: Mediji ]

03. 07. 2024. 20:13 3

Zašto Vimbldon nije uvrstio Novaka među odabrane šampione

Novak Đoković je sedam puta osvojio Vimbldon. Samo jedan čovek je tamo stigao do više titula u pojedinačnoj konkurenciji - Rodžer Federer. Ali, za razliku od Federera i Karlosa Alkaraza, Nole se nije našao na posebnom posteru koji je Vimbldon napravio u čast osvajača trofeja.

Ljubitelje srpskog asa zbunila je jedna foto-objava nekih od njegovih pristalica koji su došli na ovogodišnje izdanje slavnog grend slema.

Na toj fotografiji se nalazi svojevrsni plakat koji krasi vimbldonsko zdanje, a na njemu je nekoliko šampiona. I, ne bi tu bilo ništa čudno, da među njima uopšte nema drugog po broju titula u istoriji Vimbldona, srpskog asa, Novaka Đokovića.

Taj plakat izgleda ovako...

... a objašnjenje zašto Novaka na njemu nema je - prilično jednostavno.

Naime, želeći da prikažu kako se istorija tenisa na čuvenom centralnom terenu "proteže kroz decenije", organizatori Vimbldona su u prvi plan stavili tenisera koji je poslednji podigao trofej na tom igralištu, Karlosa Alkaraza (2023.), a onda su tu stavili i one koji su, po tačno deset godina unazad, to isto učinili.

Zato se na plakatu nalaze: za 2013. godinu Endi Marej, za 2003. tadašnji šampion, Rodžer Federer, za 1993. Pit Sampras, za 1983. Džon Mekinro, za 1973. Jan Kodeš, i tako dalje, i tako dalje.

Novak Đoković nije na posteru jer, iako on jeste sedmostruki šampion, titule je osvajao 2011., 2014., 2015., 2018, 2019, 2021. i 2022, a nijedna od tih godina nije "za deset manja" od one u kojoj je poslednji put podignut pehar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati