Košarka

Direktno.rs

07. 05. 2024. 21:48 1

Zvezda pregazila Megu za finale ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa ABA lige, pošto su i u drugom meču ubedljivo savladali Megu. Crveno-beli jesu imali problema u prvoj četvrtini, ali su potom preokrenuli i na kraju došli do sigurne pobede - 94:69.

Crveno-beli trenutno ne znaju sa kim će se boriti za prsten u ABA ligi, a to će biti poznato u petak, kada u Beogradskoj areni majstoricu odigraju Partizan i Budućnost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je sjajni Rokas Gedraitis, koji je ubacio 20 poena i pogodio čak šest trojki. Pratili su ga Fredi Gilespi sa 16 i Jago dos Santos koji je ubacio 13.

Kod Mege bolji od ostalih bili su Bogoljub Marković i Ilija Milisavljević sa po 13 poena.

Poletna ekipa Mege mnogo je bolje započela meč u hali "Ranko Žeravica". Domaćin je furizonom serijom od 9:0 u prvih tri minuta naterao trenera crveno-belih Janisa Sferopulosa da zatraži tajm-aut.

Uspela je Zvezda da posle minuta odmora dođe do boljeg napadačkog ritma, ali su domaći nastavili da odrržavaju prednost koja je u jednom trenutku prve deonice iznosila i dvocifrenih plus 10 (21:11), a u tim trenucima blistao je jedini dvocifreni u prvom poluvremenu Ilija Milisavljević.

Imala je Mega i maksimalnih 11 poena prednosti (26:15) u samom finišu prve četvrtine kada je zbog protesta Milošu Teodosiću pokazana tehnička lična greška. Ipak, uspeli su crveno-beli da serijom 4:0 smanje na 26:19 i tim rezultatom odu na predah.

U drugoj četvrtini sjajnu ulogu imao je centar gostiju Fredi Gilespi koji se našao u sastavu umesto nedovoljno spremnog Džoela Bolomboja. Uspeo je Amerikanac da unese energiju u Zvezdinu igru, a posle trojke iz ugla Gedraitisa crveno-beli su izjednačili na 28:28, da bi raspoloženi Gilespi doneo prvo vođstvo favoritu večeras.

Imao je tim trenera Marka Baraća brz odgovor serijom 7:0 kojom je vratio prednost na svoju stranu (35:30). Činilo se tada da će Mega na poluvreme sa vođstvom, ali tako nije mislio gostujući tim.

Furiozno je Zvezda finiširala drugu četvrtinu serijom od čak 17:2. Prednjačili su centri Mitrović i Gilespi, a njima se priključili Nedović i precizni Gedraitis za vođstvo gostiju od 47:37.

Nastavio je Gedraitis u istom ritmu i na startu drugog poluvremena i pogodio još dve trojke za +14 (57:43). Nije samo Gedraitis preneo dobru igru iz prvog u drugo poluvreme. Isto važi i za Gilespija, koji je novim zakucavanjem doneo Zvezdi maksimalnih 61:46 sredinom treće deonice.

Ubrzo su gosti došli i do ogromnih 20 poena viška (64:46), a onda Gedraitis petom trojkom dodatno povećao prednost na 69:46 za seriju gostiju od 10:0.

Nije kadrovskim problemima ranjena Mega imala odgovor za izvrsnu igru gostiju u trećoj četvrtini. Lako su crveno-beli dolazili do pena, a posle polaganja Nedovića imali su novih maksimalnih +24 (74:50).

Lako su crveno-beli održavali dvadesetak poena prednosti sredinom poslednje deonice i polako usmeravaju misli ka velikom finalu. Nastavljen je "rafal" sjajnog Gedraitisa koji je šestom pogođenom trojku došao do 20 poena, a Zvezda povela sa novih maksimalnih plus 26 (84:58).

Do kraja su crveno-beli rutinski sačuvali prednost i plasirali su se u finale plej-ofa ABA lige.

MEGA - CRVENA ZVEZDA 69:94 (26:19, 11:28, 16:29, 16:18)

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica". Gledalaca: 1.500. Sudije: Miloš Koljenšić, Igor Dragojević, Denis Hadžić.

MEGA: Milijašević 13, Jelavić 8, Marković 13, Kobzisti 3, Popović, Milutinović, Iljasoglu 5, Đurišić 12, Kovačević 2, Jović 8, Mušicki 1, Malovec 4.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 4, Tompkins 7, Davidovac 6, Mitrović 10, Lazić 5, Ilić, Nedović 9, Gedraitis 20, Gilespi 16, Topić 4, Dos Santos 13.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati