Košarka

Direktno.rs

04. 04. 2024. 20:56 1

Zvezda se porazom oprostila od Delija u EL

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradskoj areni od ekipe Olimpijakosa rezultatom 86:89 u okviru 33. kola Evrolige. Crveno-beli su se ovim porazom oprostili od domaće publike što se tiče utakmica u najelitinijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi.

Najbolji kod beogradskih crveno-belih bio je američki centar Džoel Bolmboj sa dabl-dabl učnikom od 17 poena i 10 skokova. Adam Hanga je ubacio 19, a Rokas Gedraitis 16 poena. U ekipi Olimpijakosa centar Mozes Rajt ubacio je 20 poena. On ubedljivo najzaslužniji za pobedu Pirejaca.

Već standardno, Zvezda je utakmicu započela bez klasičnog plejmejkera. Iskusni Teodosić i tek oporavljeni Jago bili su na klupi, do je Topić i pored učešća u zagrevanju ostao van protokola. Umesto njih igrom domaćina rukovodio je Hanga kome to nije primarna uloga.

I nije se domaćin dobro snašao na početku. Olimpijakos je mnogo bolje započeo meč u „Areni“ i poveo sa 8:2 najviše zahvaljujući Vokapu koji je ubacio pet od osam uvodnih poena Atinjana.

Tada je u igru ušao Teodosič, a Zvezda "prodisala" u napadu. Popravio se protok lopte crveno-belih iz Beograda, a iskusni Teodosić sa dve asistencije Hangi i Gedraitisu pomogao da domaćin smanji na 11:12.

Tada je tim trenera Jorgosa Barcokasa dodatno učvrstio odbranu, dok je u napadu glavnu reč vodio raspoloženi Piters za seriju 9:0 i dvocifrenu prednost od 21:11 u finišu prve četvrtine.

Na startu druge deonice dobru ulogu imao je Luka Mitrović koji je najpre položio, a onda i sjajnom asistencijom preko celog terena pronašao Gedraitisa na polaganju, tako je Zvezda prepolovila zaostatak i prišla na (18:23).

Sjajno je u prvom poluvremenu igrao Hanga, Mađar je pogodio četiri trojke iz pet pokušaja i držao svoj tim u igri, iako je na drugoj strani veoma dobar bio brzonogi bek Šekil Mekisik, a odbrana reketa Pirejaca veoma dobra.

Konstantno je vodio grčki tim od četiri do devet poena prednosti, ali je Zvezda dobrim finišom spustila razliku na -3 (39:42). Sa tim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Bolje su gosti započeli i drugo poluvreme sa dve trojke Papanikolaua i Vokapa, tako vratili devet poena viška (48:39). Ipak, nisu domaći dozvolili Pirejcima da dođu do dvocifrene prednosti. Umesto toga Nedović se razgoropadio i pogodio tri uzastopne trojke za egal – 52:52.

Imala je Zvezda i napad da po prvi put povede, nekoliko prilika posle ofanzivnog skoka, ali koša nije bilo, da bi na drugoj strani trojku sa velike distance pogodio Vilijiams-Gost i vratio vođstvo gostima.

Nastavio je Olimpijakos da održava prednost najviše iskusnom Panikolauu koji se razigrao na u drugom poluvremenu, ali je na drugoj strani odgovor imao Bolomboj koji je i večeras pokazao zašto je jedan od najboljih igrača Beograđana u ovoj sezoni.

Čekala je čekala i konačno dočekala Zvezda da povede. Teodosić je uzeo svoj karakterističan šut za tri poena u poslednjim sekundama treće deonice i pogodio za 64:63.Odmah su gosti seriijom 4:0 vratili vođstvo (67:64), te je Sferopulos posle manje od dva minuta u poslednjoj deonici zatražio tajm-aut. Novu energiju domaćinu doneo je borbeni Bolomboj za koga nije bilo izgubljene lopte.

Gosti su sredinom četvrte četvrtine uspostavili unutrašnju igru preko sjajnog centra Rajta i tako čuvali vođstvo koje je na polovini ove deonice iznosilo šest poena (75:69).

Izgubio je živce Nedović posle odluke sudija da ne dosude faul u njegovu korist i dobio tehničku ličnu grešku iz koje je Olimpijakos zaradio samo jedan poen, a već u narednom napadu maestralni Bolomboj zakucao i vratio domaćina na samo posed zaostatka (75:78), ali je Papanikolau uzvratio pogođenom trojkom.

Imao je i Vilijams-Gos burnu reakciju prema sudijama nakon što mu je dosuđen faul nad Hangom, ali ga sudije nisu kaznile, a Mađar bio polovičan sa linije "penala" i tek dva minuta pre kraja utakmice došao do prvog poena u drugom delu nakon što je u prvom ubacio 15.

Velikom borbom i željom, uz ofanzivni skok Bolomboja, Zvezda je došla do trojke koju je pogodio Gedratis iz ugla i prišla na samo poen zaostatka (81:82) 91 sekund pre kraja utakmice.

U narednom napadu gosti su išli na "sigurno" i došli do poena preko Rajta, da bi Hanga trojkom vratio egal domaćinu 84:84. Odgovorio je još jednom večeras "nezaustavljivi" Rajt i potpuno atipično za njega ubacio trojku vrativši svom timu prednost.

Ta trojka je i rešila pitanje pobednika večeras. Zvezda je imala šut da odvede utakmicu u produžetak, ali je Nedović promašio trojku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati