Košarka

M. Z.

07. 05. 2024. 20:09 8

Partizan pao u "Morači": Aleksa promašio finale!

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se posle drugog meča polufinala plej-ofa ABA lige plasiraju u finale. Crno-beli su poraženi od Budućnosti sa 74:73 u "Morači", pa je sada rezultat u seriji izjednačen na 1:1 i majstorica (petak) će odlučiti ko će u finale.

Mogao je Partizan sve da reši večeras, budući da je imao napad za pobedu, ali je Aleksa Avramović bio neprecizan posle prodora.

Tokom prve deonice igralo se prilično ravnopravno, videli smo rezultatsku klackalicu tokom koje su se crno-beli odlepili od rivala sredinom četvrtine.

Poeni Pantera, potom i Doužera omogućili su Partizanu stabilnije vođstvo, iako odbrana nije bila na vrhunskom nivou bez obzira na veliki broj defanzivnih skokova.

Na drugoj strani, Budućnost je bila najopasnija preko Tanaskovića koji je u prvoj četvrtini postigao sedam poena, dok su goste do prednosti vodili Doužer i Naneli.

Drugu deonicu Partizan je otvorio na odličan način, trojka Pantera naterala je trenera domaće ekipe Andreja Žakelja da odmah pozove tajm-aut nakon čega je usledila bolja igra Budućnosti koja je efikasno koristila veliki broj izgubljenih lopti rivala, čak šest za jednu četvrtinu.

Crno-beli nisu imali pravo rešenje u napadu, što se osetilo i na poenima kojih posle trojke Pantera nije bilo gotovo puna četiri minuta pre nego što je pogodio Doužer.

Trojkama Megija, Budućnost je stekla prvu prednost u drugoj četvrtini, Kaboklo je promašio zicer za vođstvo, a onda je Popović kaznio rivala i uvećao vođstvo Podgoričana. Ipak, pogocima Kabokla i Avramovića Partizan je uspeo da vrati prednost, pa je na odmor otišao sa četiri poena viška.

Partizan je početkom treće četvrtine stekao prednost od šest poena, najveću u dotadašnjem toku meča posle pogodaka Kabokla i Smailagića, ali je Budućnost znala da odgovori.

Raspoloženi Kamenjaš vratio je svojoj ekipi prednost, Makundu na atraktivan način uvećao na plus pet nakon velike serije Budućnosti 7:0 koju je prekinuo Smit, pa je u poslednjih deset minuta igre domaćin ušao sa pomenutih pet poena vođstva.

Čekao je Partizan duže od tri minuta da stigne do poena, ali je odmah zatim ostao i bez Kaminskog koji je zaradio isključenje.

U tim trenucima, goste je razdrmao Kevin Panter koji je poenima sa linije za slobodna bacanja, potom i dodavanjem za Smailagića umanjio zaostatak beogradskog tima, pa nije moglo bez neizvesne završnice u kojoj je Avramović pogodio dva slobodna bacanja.

Međutim, to nije bilo dovoljno za preokret pošto je promašio šut za pobedu.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Kevin Panter sa 17 poena, a dvocifren je bio i Doužer sa 10 poena. U Budućnosti, Jogi Ferel je postigao 13 poena, Kamenjaš je dodao 12, Tanasković 11, a Megi 10 poena.

Treća utakmica između Partizana i Budućnosti na programu je 10. maja u Beogradskoj areni.

BUDUĆNOST - PARTIZAN 74:73 (20:23, 16:17, 26:17, 12:16)

Dvorana: "Morača". Gledalaca: 4.800. Sudije: Milan Nedović, Sašo Petek, Luka Kardum.

BUDUĆNOST: Ilić, Megi 10, Frimen, Slavković 4, Makundu 9, Ferel 13, Džons 4, Jagodić Kuridža, Tanasković 11, Rajt 6, Popović 5, Kamenjaš 12.

PARTIZAN: Smit 5, Ledej 2, Avramović 8, Panter 17, Smailagić 7, Naneli 8, Trifunović, Anđušić, Doužer 10, Ponjitka 3, Kaminski 7, Kaboklo 6.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati