Košarka

Direktno.rs

16. 03. 2024. 22:49 1

Partizan deklasirao FMP

Košarkaši Partizana ubedljivo su u Areni savladali FMP sa 88-57, u utakmici 23. kola regionalne ABA lige.

Utakmica je startovala veoma neefikasno i za gotovo tri minuta bio je ubačen samo jedan poen, kada je Kuzmić bio polovičan sa slobodnih bacanja. Nakon toga je poentirao i Rebec, kad je usledila trojka Anđušića, koji je potom vezao i tri ubačena bacanja, i od tada su crno-beli konstantno bili u vođstvu.

Odmah zatim je i Kaminski ubacio trojku, da bi Jaramaz na nešto manje od tri minuta do isteka prvog dela poentirao za maksimalnih +8 u ovom delu.

Rebec je u poslednjoj sekundi prvog perioda poentirao i smanjio zaostatak na 20-16.

Ipak, posle nepuna dva minuta igre u drugom kvartalu Avramović je trojkom povratio dotadašnju maksimalnu prednost (26-18). Zatim je usledio dug period bez poena, koji je prekinut poenima Smita, za prvu dvocifrenu prednost na utakmici, kada su crno-beli vodili sa 28-18.

Šaranović je imao odgovor u vidu trojke, ali su gosti uspeli samo da smanje na -6, da bi Doužer zakucavanjem na oko tri i po minuta do isteka poluvremena ponovo povratio dvocifrenu razliku (33-23).

Trojkom je Mateuš Ponitka u poslednjem minutu prvog poluvremena doneo novu najveću prednost, kada je tim Željka Obradović poveo sa 43-27, da bi potom Matic Rebec sa svoja 4 poena i još jednom trojkom u završnim sekundama postavio rezučtat 43-31 na polovini utakmice.

Nepuna dva minuta u drugom poluvremenu trebalo je crno-belima da dostignu novu najveću prednost, koja je tokom ovog perioda dostigla i +26 (61-35) posle poena Doužera, pa je tada gotovo sve bilo rešeno.

Za poslednja dva minuta crno-beli ipak nisu uspeli da poentiraju, ali su Panteri uspeli da samo neosetno smanje razliku preko Stepanovića i Novaka, koji je poentirao u samoj završnici ovog dela, ali je tako samo smanjio zaostatak svog tima na 65-45.

Ništa se nije promenilo ni u poslendjih 10 minuta, štaviše - Partizan je u jednom momentu vodio i sa 32 poena razlike.

Što se košgeterskog učinka tiče, u pobedničkom timu posebno se istakao balša Koprivica sa 13, dok je u ekipi FMP-a bolji od ostalih bio Jovan Novak sa 13 koševa.

Nakon ovog kola Partizan zauzima treće mesto na tabeli ABA lige sa skorom 17-6, dok je FMP na 12. mestu sa sedam pobeda i 16 neuspeha.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati