Košarka

Direktno.rs

23. 01. 2024. 07:12 0

STRAŠAN meč Embida, rivalu ubacio 70 poena! (VIDEO)

Tačno 18 godina je prošlo otkad je pokojni Kobi Brajant u legendarnoj noći ubacio 81 poen Torontu, a u noći između ponedeljka i utorka NBA zvezde su znale kako da mu daju omaž - davanjem koševa! Najviše se istakao centar Filadelfije i aktuelni MVP Džoel Embid.

Kamerunac, koji će igrati za reprezentaciju SAD, postigao je neverovatnih 70 poena u pobedi svojih Seventisiksersa nad San Antonio Sparsima 133:123! U pitanju je rekord franšize Filadelfije, čiji su dres u bogatoj prošlosti nosili velikani poput Džulijusa Irvinga, Motesa Melouna, Endrua Tonija, Čarlsa Barklija, Alena Ajversona…

U pitanju je i Embidov rekord karijere, ali i rekord tekuće NBA sezone. Embid je tako postao tek deveti igrač u istoriji lige koji je ubacio barem 70 ponea na jednoj utakmici. Pre njega takav podvig su napravili: Vilt Čemberlen, Kobi Brajant, Dejvid Tompson, Demijan Lilard, Donovan Mičel, Dejvid Robinson, Eldžin Bejlor i Devin Buker.

Na terenu "Vels Fargo centra" Džoel Embid je proveo manje od 37 minuta, a za to vreme je zabeležio nestvarni statistički učinak: 70 poena (24/41 iz igre, 21/23 slobodna bacanja), 18 skokova (po 9 u odbrani i napadu, takođe rekord karijere!), 5 asistencija, 1 blokada, 1 ukradena i 1 izgubljena lopta!

Embid je posle utakmice bio šokiran kada je posle meča od novinara saznao da su jedino Majkl Džordan i on u istoriji NBA zabeležili utakmicu sa 65 poena, 15 skokova i 5 asistencija.

Posle pobede, Embid je na društvenim mrežama svoju partiju posvetio Kobiju Brajantu.

Najbolji strelac NBA još jednom je "demonstrirao silu" u mečevima u kojima protivnik ne može da ga odbrani, a na "vetrometini" se našao ruki Viktor Vembanjama. Francuski fenomen odigrao je odličan meč (33 poena, 10/19 iz igre, 7 skokova), ali je jasno da ga još mnogo rada čeka kako bi se izjednačio sa najboljim igračima lige. "Vembija" je sa 22 poena pratio Devin Vasel, dok su u Siksersima pored Embida dvocifreni bili još Tajris Meksi sa 18 i Tobajas Heris sa 14 poena.

Bila je ovo šesta pobeda zaredom za Filu, a Sparsi su najgori tim Zapadne konferencije sa skorom 8-35.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati