Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

27. 11. 2021. 08:13 0

Bogdanović 8, Pokuševski 7 poena, Jokić nije igrao (VIDEO)

Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski imali su solidne role u večerašnjim mečevima Atlante i Oklahome. Hoksi su u Memfisu još jednom demonstrirali svoju šutersku moć (132:100), dok su Siti Tanderi u dramatičnoj završinici poraženi od Vašingtona na svom parketu (99:101).

Bogdanović je proveo 26 minuta na parketu i za to vreme ubacio osam poena i zabeležio sedam skokova i četiri asistencije. Odlično je šutirao iz igre (3/4), a da je malo više forsirao u ofanzivi, bez problema je mogao i do dvocifrenog učinka. Sa druge strane, u šuterskom razaranju protivničog obruča prednjačio je Tre Jang, koji je postigao 31 poen, uz 10 asistencija. Dabl-dabl učinak imao je Klint Kapela, koji postigao 23 poena i imao čak 17 skokova. Džon Kolins je meč okončao sa 21 poenom i osam skokova. Kod Memfisa najefikasniji je bio Džon Končar sa 17 poena.

Atlanta je do 11 pobede u sezoni stigla na dominantan način. Utakmicu je rešila već u trećoj četvrtini, tokom koje se pela i na maksimalnih 40 poena razlike (100:60), pa je poslednja deonica protekla u ritinskom odrađivanju posla gostujućeg tima.

Oklahoma je tokom čitavog drugog poluvremena jurila prednost Vašingtona, konstatno bila blizu da napravi konačan korak ka preokretu, ali nije uspela. Domaćin je imao i poslednji šut za pobedu, Šej Gildžes Aleksander je šutirao iz punog trka, ali je lopta izašla iz koša, pa je su Vizadrsi stigli do 12 slavlja u sezoni.

Kada se podvuče crta, najzaslužniji za pobedu gostujućeg tima bili su Bredli Bil i Kaldvel Poup, koji su u koš Vašingtona ubacili po 20 poena, dok je Oklahoma u svojim redovima imala najefikasnijeg igrača Lugenca Dorta (21 poen), ali je Aleksander u finišu meča propustio priliku da postane heroj utakmice.

Pokuševski je na parketu proveo nešto više od 17 minuta i ubacio sedam poena, uz šest skokova i dve asistencije, a iz igre je šutirao 3/8. Ipak, priredio je publici i pravu pikanteriju u finišu treće četvrtine, kada se poigrao sa Brazilcem Raulom Netom. Oklahomi je ovo bio 13. poraz, čak peti uzastopni, dok je ostala na svega šest ostvarenih pobeda.

Teški trenuci za Nagetse, koji su prilično lako položili oružje protiv Baksa - 109:120. Bolje od ovoga, bez toliko povređenih igrača, jednostavno nije moglo - tako da se trener Denvera Majk Meloun u ovom trenutku nalazi u praktično bezizlaznoj situaciji. Nagetsi su tek na Mahove uspevali da priprete Milvokiju na svom terenu, ali su ostali bez goriva u poslednjoj deonici i doživeli očekivan poraz - 109:120.

Melounovom timu je ovo bio šesti vezani poraz u sezoni, a ukupno četvrti na kojem nije bilo Nikole Jokića, koji se još uvek nije oporavio od povrede zgloba desne ruke. Ipak, u Denveru se nadaju da bi mogao da se vrati na teren u ponedeljak protiv Majamija. Trener Nagetsa se suočava sa ozbiljnim problemima, pošto već duži vremenski period, zbog povrede kolena, ne računa na Džamala Marija, odnosno Majkla Portera, koji ima povredu leđa. U međuvremenu prednje ukrštene ligamente pokidao Pi Džej Dozir, a zbog povrede je bio odsutan i mladi Nešon Hiland.

NBA, rezultati:

Šarlot - Minesota 133:115

/Ubre 27 - Tauns 25/

Njujork - Finiks 97:118

/Voker 17 - Buker 32/

Orlando - Čikago 88:123

/Karter 26 - Derozan 23/

Indijana - Toronto 114:97

/Sabonis 23 - Vanvlit 26/

Memfis - Atlanta 100:132

/Končar 17 - Jang 31, Bogdanović 8/

Oklahoma - Vašington 99:101

/Dort 21 - Bil 20/

San Antonio - Boston 96:88

/Mari 29 - Tejtum 24/

Denver - Milvoki 109:120

/Gordon 18 - Adetokunbo 24/

Juta - Nju Orleans 97:98

/Bogdanović 23 - Ingram 21/

Golden Stejt - Portland 118:103

/Kari 32 - Simons 19/

LA Lejkers - Sakramento 137:141***

/Džejms 30 - Foks 34/

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati