Košarka

Milan Zarić

04. 03. 2020. 22:30 0

Barsa se izvukla u Berlinu, prekinuta serija Efesa

Košarkaši Barselone su izvojevali tešku pobedu u 27. kolu Evrolige, jer su u gostima savladali Albu sa 84:80.

Dugo je nemački tim mučio izabranike Svetislava Pešića, praktično do poslednje sekunde, međutim nije domaćin imao snage za veliki trijumf.

Bili su Katalonci najbolji onda kada se meč lomio, domaći nisu pogađali u samom finišu, budući da je Noko promašio šut za dva, a Sikma jedno bacanje, što je Barsa znala da kazni, tre su Dilejni i Kjurik stavili tačku na novu pobedu Katalonaca.

Najzaslužniji za slavlje ekipe Svetislava Pešića bili su Aleks Abrines sa 17, Malkolm Dilejni sa 16 i Nikola Mirotić sa 14 poena. U redovima tima iz Berlina bolji od ostalih bili su Hermanson sa 17 i Noko sa 12.

A poraz u ovom 27. kolu Evrolige doživeo je Efes. I to posle višemesečne serije! Bolji od turskog tima bio je Makabi, koji je u Tel Avivu slavio sa 77:75.

Strašnu utakmicu su odigrali košarkaši oba tima. Najpre je Makabi furiozno ušao u meč, poveo je sa 10 poena prednosti, da bi Efes do poluvremena odgovorio i na pauzu je otišao sa plus šest.

To je garantovalo neizvesnost u nastavku meča, pa se pobednik nije znao do samog kraja. U infakrt završnici je pala odluka ko će se radovati, a više živaca i bolja rešenja imali su košarkaši Makabija, koji su predvođeni Skotijem Vilbekinom slavili.

Upravo je Vilbekin bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, dok ga je odlično pratio Otelo Hanter sa 15. U ekipi Efesa najbolji su bili naš Vasilije Micić i Krunoslav Simon sa po 14 poena, a podršku su imali od Rodriga Bobue (13), odnosno Šejna Larkina i Tibora Plajsa (po 10 poena).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati