Košarka

[ Izvor: Sport Klub ]

22. 04. 2024. 19:22 1

"Ništa od A licence za Partizan, realnija je B licenca"

Predsednik Partizan, Ostoja Mijailović, ne veruje da će Evroliga u skorije vreme deliti A licence, ali smatra da bi njegov klub mogao da iskoristi trenutak na leto 2025. godine, kada bi čelnici elitnog takmičenja mogli da podele trogodišnje B licence.

Na taj način, crno-beli bi dobili sigurnost i mogli da planiraju na duži vremenski period, što bi im značajno olakšalo stvaranje tima i neophodnog kontinuiteta.

Mijailović u intervjuu za Sportklub kaže da su u Evroligi izuzetno zadovoljni Partizanom i atmosferom koja vlada oko kluba, ali i samoj Beogradskoj Areni.

- Ne verujem da će Evroliga deliti A licence. Što bi 11 klubova vlasnika delilo primanja na 14 delova umesto na 11? Više verujem u neku trogodišnju B licencu. Imali smo sastanak sa ljudima iz Evrolige, oni su prezadovoljni. Mi se borimo za tako nešto. Od sezone 2025/2026. planira se proširenje Evrolige i od te sezone je možda realno da Evroliga dodeljuje B licence, ali nije realno da će u skorije vreme deliti A licence. Borimo da tamo negde u leto 2025. dobijemo trogodišnju B licencu, nakon čega može da se planira na više godina - kaže Mijailović.

Partizan je najgledaniji u Evropi, ali Mijailović smatra da postoji još jedan korak do idealne atmosfere.

- Tužno mi je što je vređan Milutinov, klub mu je dugovao 200.000 evra. Jednom je zamalo izgubio oko zbog Partizana, ne smemo da imao takve situacije da vređamo takve igrače. To nas deli od toga da imamo idalnu atmosferu. Mi se u klubu trudimo da napravimo kampanju, da iskorenimo ta vređanja igrača, pogotovo naših biviših. To je jako ružno. Mene su iz nekog razloga svojevremeno vređali, ne znam iz kog razloga, ali je mnogo strašnije kada nasrnu fiziči na primer na Trifunovića. Za mojih sedam godina u klubu platili više od milion evra na plaćanje kazni zbog vređanja igrača, pa za te pare smo mogli da kupimo još jednog igrača, s kojim bismo možda otišli na fajnal for - naveo je predsednik Partizana.

Predsednik Partizana je dodao da još uvek ne zna hoće li crno-beli sledeće sezone igrati Evroligu ili Evrokup.

- Tačno je da ne znamo da li ćemo igrati Evroligu ili Evrokup u ovom momentu, ali Partizan ima vrednost. Željko je došao u Partizan kada je bio u Evrokupu, svesno, Panter i Ledej su došli da igraju Evrokup svesno. Da su neki drugi klubovi u pitanju, životom garantujem da spomenuti ljudi ne bi došli. Da li ste u pravu kada pitate da li je to hendikep za Partizan i Zvezdu - jeste. Ja recimo odem na pregovore sa sponzorima i predložim ugovor na pet godina jer smo najgledaniji tim u Evroligi, lako može da se desi, da odgovor bude - može. Ali, ako igrate Evroligu. Ako ste u Evrokupu, ugovor smanjujemo za 70 odsto. U sistemu u kojem radimo i živimo, Partizan sa ovim brojem navijača, sa ciljem da mora da bude u vrhu... Moram da naglasim da očekivanja nisu realna. Naime, mi nismo grčki klubovi da podelimo 10 miliona evra od TV prava. Od Evrolige i ABA lige ne dobijamo gotovo ništa, to je kao za kikiriki u odnosu na klubove sa kojima se takmičimo. Panatinaikos i Olimpijakos od TV prava podele 10 miliona evra. To je malo i bolno. Naime, kada sednete pa shvatite da ste najgledaniji tim u Evroligi, a da od TV prava niste dobili ništa, zapitate se da li je to logično. Međutim, ključna stvar je motivacija. Kada sam došao u klub, plata nije bilo, dugovalo se više od 20 plata za sve zaposlene, gotovo niko nije postojao u klubu. U međuvremenu, uspeli smo da sredimo finansijske probleme, uspeli smo da stignemo do Evrolige, uspeli smo da postanemo najgledani klub u Evroligi, isplatili smo gotovo sve dugove, a to nije lako kada nemate garanciju da ćete sigurno biti u Evroligi, jer jednostavno nemate nikakve garancije u pregovorima sa igračima i sponzorima - rekao je Mijailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati