Košarka

[ Izvor: Mediji ]

23. 04. 2024. 21:36 0

Uzalud dominacija Lesora, Makabi pobedio PAO

Košarkaši Makabija poveli su sa 1-0 protiv Panatinaikosa u plej-of seriji četvrtfinala Evrolige. Gosti su slavili u Atini sa 91:87.

Posle dobrog starta gostiju, Pao je preuzeo kontrolu nad utakmicom sredinom druge deonice. Prednost je rasla do maksimalnih 56:44 početkom trećeg perioda.

Ipak, Makabi korak po korak uspeva da se vrati. Vejd Boldvin je na osam minuta do kraja poentirao polaganjem za 73:73 i tom prilikom loše doskočio. Besan zbog povrede, najbolji igrač Makabija morao je na klupu, a saigrači su odgovorili. Konkretno, nadošle su trojke Kolsona, pa Brauna za 81:77.

Makabi je zakucavanjem Džoša Niba na 1:37 do kraja stekao prednost 87:82, koja je u dva poseda anulirana. Džerijan Grent je pogodio trojku, pa potom izbio loptu Bozniju Kolsonu u direktnom duelu za kontru koju Kendrik Nan pretvara u egal.

Posle tajm-auta Braun poentira iz ulaza preko Nana za 89:87. Sledi nepojmiljiv potez Kostasa Slukasa. Ostavši bez rešenja, bacio je loptu pravo u ruke Klivlendu. Prva izgubljena lopta na meču i to u presudnom momentu. Nibobiva fauliran na četiri sekunde do kraja i precizan oba puta sa linije penala.

U pobedničkom timu Kolson je postigao 18 poena, Braun 16, Boldvin 15, a Nibo 12 poena. Kod domaćina Lesor je postigao 22 poena, Slukas 12, a Grant i Grigonis po 11 poena.

Nareni duel u "Oaki" igra se 25. aprila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati